Iboga kopen – Dosering, Effect & Getuigenissen

iboga kopenIn een van de waarschijnlijk meest uitgebreide artikelen van het internet over Ibogin laten we eerst zien, in welke winkel je hoogwaardige Iboga kunt kopen en als rootbast online kunt bestellen in Nederland en andere landen (namelijk here).

Opmerking: Dit artikel is een vertaling door niet-moedertaalsprekers. Onze verontschuldigingen voor eventuele taalkundige fouten. De inhoud is echter onafhankelijk van deze correcte en uitvoerig onderzocht. De tekst biedt een grote toegevoegde waarde en moet alle open vragen beantwoorden. We zijn hier al lange tijd mee bezig!

Daarnaast wijden we ons in detail aan het belangrijke onderwerp dosering, met behulp van tal van wetenschappelijke bronnen. Andere aspecten van de Tabernanthe Iboga plant zoals effect, duur van de actie, consumptie, ervaringsrapporten, gebruik om heroïne te verminderen en als wondermiddel voor drugsverslaving worden ook in detail besproken.

Ibogaïne wordt beschouwd als een insider tip voor het overwinnen van persoonlijke problemen zoals afhankelijkheden van alle soorten, angsten en beperkingen, trauma, depressie, psychische stoornissen en nog veel meer. Het aantal heroïnepatiënten dat behandeld wordt met ibogatherapie is fenomenaal laag (20%) – conventionele geneesmiddelentherapieën hebben een percentage van 90 tot 95%!

Helaas is er weinig onderzoek gedaan naar deze stof en daarom wordt een veilige hantering (veiliger gebruik) aanbevolen. Hoewel het legaal beschikbaar is in veel landen, weinig verslavende klinieken bieden ibogain therapie voor terugtrekking en heroverweging (die kost een paar duizend euro in plaats van te kopen). Daarom kopen en consumeren de meeste mensen het alleen en hebben er spectaculaire ervaringen mee! Meer hierover in het betreffende hoofdstuk.

Belangrijk: Als u vragen of zelfs ervaringen hebt met dit ongelooflijk effectieve sjamanistische geneesmiddel, laat het ons dan weten in het commentaargebied hieronder.

Iboga kopen – Prijsvergelijking

Het kopen van iboga is legaal in de meeste landen van de wereld (zie de volgende sectie voor meer informatie). Een van onze zelf geteste en betrouwbare leveranciers van Iboga wortelproducten is de Oostenrijkse online winkel "Querbeet". Het is zelfs de enige bron van deze wonderwortel in heel Europa! Hier kan men jarenlang absoluut discreet, betrouwbaar en respectvol ook allerlei andere natuurgeneesmiddelen in steeds hoge kwaliteit bestellen.

De iboga daar is beschikbaar als hoogwaardige wortelschors met ongeveer 5 tot 6% actieve bestanddelen. Afhankelijk van de bestelde hoeveelheid, ontvangt u een enorme prijskorting (volgens de prijsinformatie voor het kopen van Ibogain in prijs per gram):

Onderstel Iboga Afbakening Prijs/g Verwerving
ibogain kaufen kleines vorschaubild - iboga in der schale als Wurzelrinden Pulver 1g Iboga wortelschors Het hier aangeboden ibogain product is altijd van dezelfde hoge kwaliteit en bevat de wortelschors (met ongeveer 5-6% actieve component). 11,90 € Hier kopen
ibogain kaufen kleines vorschaubild - iboga in der schale als Wurzelrinden Pulver vanaf 5g Iboga wortelschors Volumekorting van 16 % 10,00 € Hier kopen
ibogain kaufen kleines vorschaubild - iboga in der schale als Wurzelrinden Pulver vanaf 10g Iboga wortelschors 25% kwantumkorting 9,00 € Hier kopen
ibogain kaufen kleines vorschaubild - iboga in der schale als Wurzelrinden Pulver vanaf 50g Iboga wortelschors Volumekorting van 33 % 8,00 € Hier kopen
Vorschaubild leerkapseln 100 lege gelatinecapsules Dit is een echte aanrader! Als u het dure poeder niet nog eens nutteloos wilt braken, moet u het altijd bijvullen in capsules voor consumptie! 4,95 € Hier kopen
Vorschaubild digitalwaage zur dosierung Boston Digitale" fijne balans
(0,1 – 600 g)
Niets werkt hier zonder weegschaal. Essentieel voor de juiste dosering! 8,50 € Hier kopen

Let op: Een verslaving of probleembehandeling met de ibogawortel lijkt vrij veel te zijn met ongeveer 200 tot 300 euro voor een overeenkomstige hoge dosis, aangezien gemiddeld, afhankelijk van het lichaamsgewicht, 20 tot 50 gram van de bovenwortelschors nodig is met een werkzame stofgehalte van 5% (zie het hoofdstuk over dosering hieronder). Maar hoeveel geld is een verslavingvrij leven of het opheffen van psychisch lijden waard voor jou? Drie uur psychotherapie kostte hetzelfde en bracht veel minder. En dan heb ik het nog niet eens over de maandelijkse verbruikskosten (inclusief sigaretten), die dan kunnen worden bespaard.

– – – – – –

Kleine update van de dosering & de benodigde hoeveelheid als tabel:

Voor het kopen van iboga blijven mensen vragen hoe hoog de dosering zou zijn en hoeveel ze zouden moeten bestellen voor het beste effect. Iedereen die het hele artikel heeft gelezen, moet dat weten. Om misverstanden te voorkomen wordt hieronder echter een doseertabel en een kleine samenvatting van de belangrijkste informatie gegeven. Dit heeft uitsluitend betrekking op de wortelschors van de online shop "Querbeet" die hier gekoppeld is en is gebaseerd op 20mg werkzame stof ibogain per kilogram lichaamsgewicht (het is ook het enige ibogain-bevattende product in de winkel, de prijs varieert alleen afhankelijk van de bestelde hoeveelheid)!

Dus als je via deze weg bestelt, moet je de volgende hoeveelheden iboga kopen en consumeren voor het best mogelijke effect:

zwaarte Hoeveelheid wortelschors
55 kilogram 22 gram
60 kg 24 gram
65 kg 26 gram
70 kilogram 28 gram
75 kilogram 30 gram
80 kilo 32 gram
85 kg 34 gram
90 kg 36 gram
95 kilo 38 gram
100 kg 40 gram
105 kilogram 42 gram
110 kilogram 44 gram
115 kilogram 46 gram
120 kg 48 gram
enzovoorts enzovoorts

Berekeningsbasis: Gebaseerd op 5% actieve stof gehalte van de wortelschors (1 gram wortelschors bevat 50mg actieve stof) bij een optimale dosering van 20mg ibogain per kilogram lichaamsgewicht. 20mg/kg moet al voor het veilig bereiken van het ontgrendelingseffect zijn, daarom dient deze waarde als basis voor de berekening! Omdat de ervaring daarna fysiek en mentaal behoorlijk vermoeiend kan zijn, zou men groen-blauw geërgerd zijn, als men gierig was met de dosering en dus niet het verhoopte effect bereikte. Neem ook onderstaande gezondheidsinformatie voor lichamelijk zieken in acht.

Belangrijk: Gebruik lege capsules of "bommen" (bijv. verpakt in vloeipapier) en sluit er het ibogapoeder in, omdat het zeer bitter smaakt en anders kort na inname kan braken. Dat zou betekenen dat er veel geld verloren gaat. Bovendien kan te vroeg braken niet het gewenste effect hebben op het verlichten van verslaving of geestelijk lijden (bijv. depressie), omdat het lichaam op deze manier te weinig werkzame stof heeft opgenomen. Verpak daarom ALTIJD in capsules (beste oplossing, ook verkrijgbaar bij Amazon of here bij Shayana) of in ieder geval in sigarettenpapier (slechte oplossing en duur). De capsules worden niet automatisch meegeleverd, maar moeten apart worden aangeschaft en het poeder moet worden ingevuld.

Opslag: Iboga dient koel en donker te worden bewaard, bij voorkeur in de koelkast (niet in de vriezer!). Het moet daar jaren mee gaan.

Consumptie: Mensen blijven zich afvragen hoe het allemaal werkt, of je het regelmatig moet innemen, enzovoort. Daarom moet nogmaals duidelijk worden gemaakt dat u uw eigen dosis (die afhankelijk is van uw lichaamsgewicht, zie hierboven) uit één stuk neemt en niet over meerdere dagen spreidt. Men slikt de capsules in met iboga en heeft dan zelfhelende visioenen en inzichten. Talloze gebruikers melden dit, dus het is waar. De West-Afrikaanse sjamanen gebruiken deze door God gegeven remedie al duizenden jaren met succes. Dus: Neem de persoonlijk berekende dosis in één keer en blijf dan uren in bed en laat je genezen. Daarna moet men 2 tot 3 dagen vrij houden om het geheel te verwerken en de fysieke uitputting te genezen. Dat is het. Een nieuwe consumptie na een ibogabehandeling dient overigens op zijn vroegst na 3 maanden plaats te vinden, aangezien tot dan toe residuele effecten aanwezig zijn en pas dan wordt het volledige ervaringsbereik weer toegankelijk.

Misselijkheid: Braken maakt deel uit van de inwendige reiniging en komt bij de meeste mensen voor. Het kan echter enigszins worden bestreden door het innemen van anti misselijkheid tabletten. Het werkzame bestanddeel van deze tabletten wordt dimenhydrinaat genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in apotheken zonder recept (bijvoorbeeld onder de naam "Vomex A").

– – – – – –

De Tabernanthe Iboga Kopen kan het beste gedaan worden als wortel, wortelschors, HCL of als Totaal Alkaloidextract. Deze laatste twee producten worden in Europa niet aangeboden of zijn snel uitverkocht en zijn toch al zeer moeilijk in te kopen. Men zou echter gemakkelijk een Iboga Totaal Alkaloidextract van de bovengenoemde wortelschors kunnen maken met een beetje azijn in plaats van het te moeten kopen (zie de instructies hieronder). Als Europeaan is er niets anders aan de hand dan de wortelschors van Querbeet te kopen, want die is de enige bron van ons continent!

Daarnaast zal vooral het kopen van het ibogaextract een behoorlijk kostbare aangelegenheid zijn. De wortelschors kost al veel, maar het extract kan soms niet besteld worden voor minder dan 100 euro per gram (70 tot 100 euro zou normaal zijn). Hetzelfde geldt voor HCL, ibogainhydrochloride – d.w.z. zuiver ibogain. Als je het überhaupt krijgt, betaal je 210 euro en meer voor één gram! Deze prijzen hebben betrekking op een corresponderende winkel uit Groot-Brittannië, die echter lange tijd niet meer verkoopt en ook e-mails e.d. onbeantwoord laat. Hieronder vindt u ook instructies over hoe u gemakkelijk uw eigen totale alkaloide extract te produceren.

Als u Ibogain in de Querbeet Shop in Oostenrijk wilt kopen, kunt u niet fout gaan. We hebben altijd te maken met eersteklas producten van uitstekende kwaliteit. Zelf zouden we deze Iboga Shop niet aanbevelen als we het zelf niet meermaals succesvol hebben getest. Als het Iboga extract uitverkocht is of op dit moment niet verkrijgbaar is, kunt u ook overschakelen op de andere producten (Update: ondertussen is er alleen de normale wortelschors in Europa). Het effect is hetzelfde, je hebt gewoon een hogere dosering nodig. In het onderste deel van het artikel gaan we hier echter nader op in. Bovendien is Total Alkaloid Extract zeer eenvoudig zelf te produceren. Je hebt alleen wat witte azijn nodig (zie instructies hieronder).

In plaats van iboga te kopen, zou men ook naar een kliniek kunnen gaan die gespecialiseerd is in de terugtrekking van opiaten zoals heroïne of methadon. Dit kost echter vele malen meer en kan slechts op enkele locaties in Europa (bijv. Nederland of Belgrado, zie onderstaand hoofdstuk voor meer informatie) worden uitgevoerd.

Deutsch: Iboga
English: Buy Iboga
Italiano: Acquista Iboga
Español: Comprar Iboga
Nederlands: Iboga kopen
Français: Acheter Iboga
Polski: Kup Iboga

Is Ibogain legaal om te kopen?

iboga kopenOf het kopen van Ibogain legaal is, hangt grotendeels af van het beoogde gebruik en natuurlijk van de nationale plaats waar u het wilt kopen. In Europa, bijvoorbeeld, wat een wonder – Ibogain is slechts in een paar landen onderworpen aan de drugswet en is daarom bijna overal legaal. Echter, het zou dan onder de bepalingen van de Geneesmiddelenwet vallen zodra Ibogain wordt gekocht voor gebruik op "dieren of mensen".

Daarom bestellen Europese burgers voor etnobotanisch onderzoek alleen ibogawortels als schors of -extract. Ze vallen dus absoluut binnen het wettelijke kader, net als ayahuasca, DMT of mescaline.

In welke landen kan men nog legaal Iboga kopen? Volgens de huidige wetgeving (2018) is het bijvoorbeeld legaal beschikbaar in de volgende landen:

 • Nederland
 • Spanje
 • Italië
 • Duitsland
 • Oostenrijk
 • Canada
 • Mexico
 • Groot-Brittannië
 • Brazilië
 • Nieuw-Zeeland (het enige land ter wereld dat Ibogain medisch heeft gereguleerd, waar het recept geldt)
 • En nog veel meer

In sommige staten zijn de werkzame bestanddelen van de Tabernanthe Iboga plant echter ook verboden. Het is daarom juridisch niet mogelijk om Ibogain te bestellen in de volgende landen:

 • Frankrijk (hoewel de douane het toch niet kan vinden, omdat er geen hond voor getraind is – maak je dus geen zorgen)
 • Zwitserland
 • VERENIGDE STATEN
 • België
 • Polen
 • Zweden
 • Noorwegen

Iboga Effect

Het Ibogain effect kan niet in detail beschreven worden, maar kan alleen ervaren worden, omdat het altijd heel persoonlijk is. Kleine hoeveelheden stimuleren (tot 5mg/kg), hogere doseringen zijn psychedelisch-hallucinogeen.

Zoals je hieronder in detail kunt lezen, brengt de ibogawortel diepe inzichten en inzichten in de ware oorzaken die inherent zijn aan de basisproblemen van mensen. Niet alleen werden hierdoor veel drugsverslaafden bevrijd van hun verslaving, ook meldden traumapatiënten en geesteszieken spontane genezingen. Het voorkomt of minimaliseert ook terugtrekkingssymptomen tijdens heroïne terugtrekking. Dit alles wordt hieronder uitgebreid gedocumenteerd met bronnen en ervaringsrapporten. Zo’n diepgaande ervaring slaagt echter alleen als een dienovereenkomstig hoge doses (ten minste 15 mg, beter 20 mg per kg lichaamsgewicht – zie hieronder).

In het algemeen kan het effect van ibogaine als volgt worden beschreven:

 • Centraal stimulerend effect
 • Visies met gesloten ogen (belangrijke levensgebeurtenissen uit de diepste kindertijd of na sommige reportages waarschijnlijk ook uit het verleden worden afgespeeld met betrekking tot het huidige probleem zoals in een film) BELANGRIJK: alleen met gesloten ogen krijgt men de gewenste visioenen! Wanneer ze worden geopend, worden ze onderbroken, zodat sommige gebruikers kunnen overslaan naar onaangename situaties.
 • Diep inzicht en inzichten over oorzaken en verbanden van je eigen problemen -> epifanie (= plotselinge kennis van een grote waarheid) en mentale genezing erdoor!
 • Religieus, spiritueel, mystiek gevoel
 • Veroorzaakt welzijn en innerlijke warmte vooral tijdens opioïde terugtrekking (waarschijnlijk een gevolg van verhoogde serotonine en dopamine niveaus; vaak alleen na ervaring, maar duurt weken!
 • inspannend voor lichaam en geest (afhankelijk van de dosering kan de fysieke kalmte meer dan 24 uur aanhouden -> dus neem de volgende 2 dagen vrij!
 • hallucinaties (minder tot nauwelijks met open ogen, maar ook andere zintuigen, vooral met betrekking tot het gehoor)
 • mijmeringen
 • Inzicht in het onderbewuste
 • Genezing van binnenwonden
 • Versterking van het zelfvertrouwen
 • Vermindering tot suspensie van opioïde onthoudingsverschijnselen
 • Vermindering van drang (drang naar drugs) tot het overwinnen van verslaving
 • Omgaan met traumatische ervaringen en stoornissen
 • Genezing van psychoses en psychische stoornissen mogelijk
 • Verkwikking van de verbeelding
 • Herinneringen aan jonge kinderen toegankelijk maken
 • Antidepressivum (gaat vaak maanden mee)
 • Kleine doses: stemmingsverhogend, stimulerend, seksueel stimulerend

Echter, bijwerkingen zijn ook mogelijk (meestal bij oneigenlijk gebruik, zoals overdosering of gemengde consumptie of gebruik ondanks organische eerdere ziekten). Deze mogelijke negatieve effecten zouden zijn:

 • duizeligheid en misselijkheid
 • braken (treedt op bij maximaal 30% en duurt slechts kort, maar kan leiden tot een gebrek aan het gewenste cognitieve effect, omdat het lichaam te weinig van de werkzame stof absorbeerde)
 • Lichaamsbeweging tijdelijk beperkt tijdens de sterke fase van de actie (daarom best om te gaan liggen)
 • Vermindert bloeddruk en spijsvertering activiteit
 • Vermindert de eetlust (andere bronnen tonen een toename van de eetlust en een verhoogde spijsvertering)
 • Fysieke en mentale floppiness in de volgende uren
 • Kan allergische reacties veroorzaken (daarom test met kleine hoeveelheid voor consumptie, als men allergisch reageert op ibogaïne)
 • Soms angst (je wordt geconfronteerd met de diepste van je problemen, wat niet altijd aangenaam is)
 • Slapeloosheid na een succesvolle reis, die een paar dagen kan duren (omdat ze veel nadenken over wat ze hebben meegemaakt); ten minste op dezelfde dag, slapen is onmogelijk voor de meesten.
 • soms enorme fysieke slapte, die enkele dagen kan duren (je voelt je zwak en uitgeput -> houd dus minstens 2 dagen vrij na consumptie, want werkende mensen vrijdag is geschikt als consumptiedag direct na het werk zonder iets per dag gegeten te hebben)
 • Scheuren en verlamming
 • hartritmestoornis
 • Dood door ademhalingsstilstand (overdosis, zie onder de dosis LD50 – uiterst zeldzaam, 20 sterfgevallen gedocumenteerd).
 • Nooit samen met opiaten / opioden consumeren! Nog geen dagen na het drinken van iboga, zie hieronder.

werkingsduur

De duur van iboga hangt af van de dosis en natuurlijk van de set en setting (de innerlijke emotionele toestand en de uiterlijke omstandigheden). Het directe bedwelmende effect wordt in de bronnen aangegeven met 6 tot 8 of 12 uur.

Nabeffecten en verwerking van de ervaring kunnen nog 20 tot 36 uur na inname optreden, in zeldzame gevallen (5%) nog langer. Als HCL Ibogain wordt geconsumeerd, moet de werkingsduur 4 tot 8 uur bedragen, iets korter dan voor de wortelschors. Echter, zuivere HCL wordt gemeld dat het ontbreken van de "eerlijke component" in tegenstelling tot de natuurlijke drug en al zijn alkaloïden.

Het begin van de actie vindt plaats tussen 20 en 45 minuten na inname. Dit wordt vaak aangegeven door in het oor te neuriën. Volg dan de groeiende visioenen en persoonlijke beelden in de geest. Na 3 tot 5 uur moeten de wakkere dromen dan aan intensiteit inboeten en begint het zelfreflecterende en verwerkingsproces.

De meeste ibogaconsumenten zijn echter de dag na inname nog steeds niet in staat om een normaal leven te leiden. Daarom moet men minstens één dag na de consumptie van iboga vrij houden!

Contra-indicaties: Wanneer mag yoga niet geconsumeerd worden en waar moet ik op letten?

Zelfs als "slechts" 20 sterfgevallen zijn gemeld in de literatuur en lijken te zijn klein in het gezicht van duizenden en duizenden genezers, dit risico nog steeds bestaat. Hierna gaan we nader in op de vraag waar de belangrijkste oorzaken hiervoor te vinden zijn.

De meeste sterfgevallen als gevolg van de consumptie van iboga of ibogaïne houden verband met ernstige lichamelijke ziekten, met name van het hart. En ten tweede stierven ibogaconsumenten als gevolg van een opioïde overdosis. Hoe verklaart u dit? Nu zullen degenen die iboga al een keer hebben genuttigd en tegelijkertijd opioïde of opiaatconsumenten waren, hebben gemerkt dat dit natuurlijke wondermiddel onmiddellijk verdwijnt alle opiaat-typische ontwenningsverschijnselen slechts een uur na consumptie. Dit effect duurt een paar dagen tot weken! Zelfs als je vroeg braakt (zoals ik persoonlijk heb ervaren) en daardoor het visionaire cognitieve effect ontbreekt, zijn de opioide receptoren nog zo sterk bezet dat je de volgende dagen geen ontwenningsverschijnselen meer hebt en bovendien opiaten van welke soort dan ook zelfs in de hoogste doseringen geen of nauwelijks effect bereiken!

Dit laatste is enorm belangrijk om te weten, aangezien waarschijnlijk niet weinig sterfgevallen te wijten zijn aan mislukte Iboga-ervaringen: Opiaatverslaafden hadden niet de verhoopte doorbraak in kennis, maar eerder de fysieke bijwerkingen zoals saaiheid en gebrek aan energie. Vervolgens consumeerden ze opioïden (heroïne, methadon, opium, oxycodon, codeïne, enz.) en vroegen zich af waarom ze niet werkten. Daardoor kunnen ze ten onrechte gedacht hebben dat hun medicijn (vooral heroïne) niet genoeg werkzame stof bevat. Daardoor consumeren ze weer en vragen ze zich nog steeds af waarom ze geen effect voelden. Zoals u gemakkelijk kunt raden, loopt u het risico om uzelf onbewust te overdoseren, vooral omdat het fysieke opiaateffect ook groter is! Ik heb dit zelf meegemaakt met kratom (een plant opioïde): Zelfs 2-3 dagen na de consumptie van iboga heeft kratom geen merkbaar effect!

Daarnaast moeten alle psychotrope middelen zoals antidepressiva, SSRI en soortgelijke middelen tot elke prijs worden gebruikt, zodat de laatste inname een goede 2 weken geleden was. Anders kunnen zich complicaties voordoen. Bovendien biedt Iboga je de unieke kans om in de toekomst zonder dergelijke drugs geestelijk te genezen! Echter, als u hart- of leverproblemen (zoals hepatitis of vette lever etc.) en andere ernstige stoornissen van fysieke of mentale aard (zoals schizofrenie) heeft, dient u eerst contact op te nemen met een Iboga kliniek (zie hieronder) voor advies per e-mail of telefoon. U kunt uzelf binnenkort als geïnteresseerde patiënt doorgeven.

Ibogaingehalte van wortel, wortelschors, totaal alkaloïdextract, HCL en bladeren

tabernanthe iboga pflanze wurzel samen blätterOm de optimale dosering te bepalen, is het noodzakelijk om nauwkeurige informatie te verkrijgen over het bestelde product en er zich van bewust te zijn. Neem indien nodig contact op met de winkel. Als u Ibogain wilt kopen en online wilt bestellen, worden meestal de volgende opties aangeboden (indicatie van het gehalte aan werkzame stoffen op basis van gemiddelde waarden):

 • Wortel: bevat meestal 1,1 tot 1,33%, soms tot 2,6% (andere namen: wortel, ibogawortel, tabernanthe radix, boccawortel, tabernanthewortel)
 • Schors met wortels: bevat 5 tot 6 % (andere namen: Schors met wortels, Schors met wortels van Tabernanthe en Cortex met wortels van Tabernanthe).
 • Totaal alkaloïdextract: bevat alle alkaloïden van de plant met een gehalte van 50 tot 60 % aan werkzame stof (ook "TA-extract" genoemd)
 • HCL: zuiver hydrochloride, bevat idealiter 99,9% ibogain als zuivere werkzame stof zonder verdere alkaloïden
 • Bladeren: zeer zeldzame vorm van consumptie, moeilijk te kopen – bevatten 0,35% (andere namen: Tabernanthe folium, Tabernantheblatt)

Bron: Onderzoeksresultaten van Delorme-Houde als een analyse van verschillende monsters om het gemiddelde totale alkaloïdegehalte te bepalen. Andere gemiddelde waarden van andere delen van de plant die hij gevonden zijn de volgende (hoewel ze nauwelijks beschikbaar zijn):

 • Bast van filialen: 1,96
 • Filialen: 0,26
 • Vruchten: 0.33 tot 0.45
 • Zaden: 1,08 %.

Ibogadosering

De dosering van ibogaïne voor het optimale effect is ongeveer 20 mg per kilogram lichaamsgewicht en is zeer centraal in het effect en is daarom des te belangrijker dan bij veel andere geneesmiddelen, omdat het bepaalt het gewenste effect van zelfkennis en een giftige overdosis. Hoewel zeer weinig gevallen van sterfte door ibogaïne bekend zijn (in de bronnen variëren de cijfers tussen de 2 en 20 gerapporteerde sterfgevallen), geldt de uiterste voorzichtigheid (zie hierboven over contra-indicaties).

Daarom willen we ons zeer intensief wijden aan de Iboga dosering en vele bronnen uit wetenschap en ervaringsrapporten van consumenten raadplegen. Het wordt precies uitgedrukt in milligram ibogain per kilogram lichaamsgewicht:

 • Geen effect bij minder dan 1 mg/kg
 • Bij 3-5 mg/kg verschijnen de eerste tekenen van actie, die eerder stimulerend van aard zijn
 • Bij meer dan 5mg/kg begint het psychedelische, hallucinogene effect
 • Vanaf 15-20mg/kg vinden levensveranderende inzichten en genezende effecten plaats, zoals vrijheid van verslaving etc.

(eerste 3 gegevens van Erowid, waar 5mg/kg nauwelijks de gewenste diepte-ervaring zal teweegbrengen)

Dr. Christian Rätsch noemt de dosering van ibogain in mg/kg in zijn klassieker onder verwijzing naar brandijzer (1994, p. 892) als volgt:

 • 2-10mg/kg veroorzaken stimulatie van het centrale zenuwstelsel
 • Bij 40mg/kg zijn de serotonine receptoren bezet en een effect vergelijkbaar met het LSD effect zou optreden

Een Engelstalig technisch essay geeft ook 2 concrete gegevens over de orale dosis ibogain in mg per kg lichaamsgewicht:

 • Een Nederlands onderzoek had goede ervaringen met heroïnegebruikers met een dosis van 20-25 mg/kg.
 • Vandaag de dag zijn 10-20 mg/kg standaard in geneesmiddelentherapieën met Ibogain

Uit ons onderzoek is gebleken dat consumenten over het algemeen 15 tot 25 mg/kg consumeren als een "full-flood dosis" voor het optimaal sterke iboga effect.

Echter: De therapeutische dosering wordt niet gemeld door de klinieken, dus kan veel hoger zijn dan voor de inboorlingen van Centraal West-Afrika (zie hieronder) en wordt meestal vermeld als "40mg/kg" in een ander dossier als voor Rätsch. Aan de hand van de ongeveer bekende percentages ibogain in wortel, wortelschors, totaal alkaloïde of HCL kan de persoonlijke dosis worden berekend (zie rekenvoorbeeld hieronder).

Dr. Rätsch schrijft ook over de algemene dosis wortelpoeder in grammen:

 • Een opgehoopte theelepel wortelpoeder (ongeveer 1-2g) heeft euforische en stimulerende effecten (die doen denken aan het amfetamine-effect).
 • 6 tot 10 gram wortelpoeder creëren visionaire ervaringen en psychedelische hallucinaties
 • De Bwiti inboorlingen gebruiken in hun inwijdingsritueel tussen de 50 en 100, soms ook tot 200 gram Iboga wortelpoeder (daardoor kwam het af en toe al tot de dood)

Helaas schrijft Rätsch hier alleen over "wortelpoeder" en het is niet duidelijk of het uitsluitend de wortelschors, de wortel of beide is. Het gehalte aan werkzame stoffen zou immers een factor 5 verschillen!

Gegevens over de gemiddelde letale dosis (LD 50) ibogain in milligram per kilogram lichaamsgewicht zijn alleen afkomstig van onderzoek bij dieren. Het werd oraal (o.a.), intraveneus (geïnjecteerd in de ader, i.e.), subcutaan (onder de hand, s.c.), intraperitoneaal (in de buikholte, i.e.) of intragastraal (in de maag, i.e.) toegediend. Natuurlijk kunnen de inzichten die hieruit voortkomen niet 1 op 1 op de mens worden overgedragen, maar ze bieden wel ruwe oriëntatiemarkeringen.

De volgende LD 50 waarden van zuiver ibogaïne werden gevonden in dierproeven:

 • 82 mg/kg als huisdier gehouden cavia i.p.
 • 82 mg/kg Konijn s.c.
 • 27 mg/kg Muis s.c.
 • 263 mg/kg Muis i.g.
 • Bronnen:
  ncbi.nlm.nih.gov/
  ibeginagain.org/
  Popik e.a. in: Chemie en Biologie

In het hierboven aangehechte dossier is ook geschreven dat gedurende 4 dagen proefdieren van de Western Green Sea cat 5-25 mg/kg p.o. (oraal) en geen toxische effecten hebben gevonden.

Twee sterfgevallen konden worden gevonden in de bronnen, waarin meer gedetailleerde omstandigheden zoals dosering, leeftijd, geslacht en / of ibogavorm (extract, schors, enz.) aanwezig waren:

 • 1993 een 24-jarige vrouw overlijdt in Nederland 19 uur na inname van 29 mg/kg
 • In 2000 sterft een 40 jaar oude heroïnepatiënt na het nemen van 5 gram van een "Totaal Alkaloidextract". Deze zou 5 keer meer hebben bevat dan de wortelschors. Een Iboga Totaal Alkaloidextract bevat meestal minimaal 50% zuiver Ibogain. In dit geval zou dit neerkomen op een totaal van 2500mg. Bij een verondersteld gewicht van 70 kilogram zou dit ongeveer 35mg/kg
  .bron zijn: Ibogaïne. Proces-verbaal van de eerste internationale conferentie, Alper et al.

Sommige auteurs schrijven dat dergelijke sterfgevallen vaak gerelateerd zijn aan bestaande hartproblemen of geheim gebruik van opioïde tijdens de ibogatrip (omdat ibogaine het effect van opioïden verhoogt). In de twee specifieke gevallen konden geen details worden gevonden. Naar verluidt zijn er in totaal 20 gedocumenteerde sterfgevallen. Ook al is ieder van ons tragisch, de wortel heeft zeker al duizenden levens gered of de moeite waard gemaakt om weer te leven. Iedereen moet zelf beoordelen en beslissen of hij die kant op wil.

Berekeningsvoorbeeld voor de juiste Ibogadosering

Hieronder vindt u een rekenvoorbeeld voor de dosering van de verschillende ibogavormen. Onze casus gaat uit van een persoon X met een gewicht van 75 kilogram die streeft naar een dosis van 15mg/kg* (in totaal 1125mg van de werkzame stof ibogaïne). De bovenstaande gemiddelden vormen de basis voor de berekening. De omzetting naar uw eigen gewicht is zeer eenvoudig en kan zonder enige moeite worden gedaan.

 • Wortel: Als we uitrekenen met een iboga-gehalte van 1,2 %, dan zou X 93 gram ibogawortel moeten consumeren!
 • Wortelschors: Als we uitgaan van een actief ingrediëntgehalte van 5% (de standaard), is dit een dosis van 22,5 gram Iboga wortelschors voor X. Hier in de Oostenrijkse winkel zou je deze hoeveelheid iboga moeten bestellen! Het is sowieso de enige Europese bron hiervoor (maar pas op, vul het voor consumptie in lege capsules, anders is het te walgelijk!
 • Totaal alkaloïdextract: bij een gehalte aan werkzame bestanddelen van 50 % (standaard) is de dosis voor X 2,25 gram TA-extract.
 • HCL: Bij volledige zuiverheid (bijna 100%) zou dit logischerwijs 1.125 gram HCL zijn.
 • opgelet: de hier vermelde 15 mg/kg komt overeen met een vrij lage dosis voor een optimaal effect. Om veiligheidsredenen is het beter om te rekenen met 20 mg/kg!
 • Zie ook de tabel hierboven in de sectie "Iboga kopen

Veldrapporten over de dosering

Op het internet hebben we enkele ervaringsrapporten gevonden waarin de gebruikers vertellen over hun Ibogain dosering.

Gebruikt voor heroïne terugtrekking, schrijft iemand:

"in totaal nam ik 1,4 g Ibogain HCL wat overeenkomt met ongeveer 17,5 mg/kg lichaamsgewicht.

Over de dosis en ervaring met de wortelschors:

"70-75kg[lichaamsgewicht] en mijn eerste trip met wortelschors deed ik met 25g, dat was toen ook een [sterke] sjamanistische ervaring".

Via de "Fullflood" (sterkst mogelijke) Ibogain dosering:

"Een volvloeddosis begint (in mijn geval) bij 15mg/kg lichaamsgewicht".

Zeer hoge dosering van de wortelschors (uittreksel uit het 3-delige ervaringsverslag, zie hieronder):

"vooral omdat de Headshop een dosering van 5-15g in de bijsluiter aanraadde en ik in totaal naar schatting 30-35g had bereikt".

Rapport over de dosis van een TA-extract (totaal alkaloïdextract):

"Als dosis had ik (m) op ongeveer 60kg lichaamsgewicht 2g totaal extract van de iboga wortelschors met een gehalte van ongeveer 60% ibogaine. Dit komt overeen met 20 mg/kg, d.w.z. vrij hoge doses.".

Consumptie en orale toediening

iboga kopenIbogaïne wordt altijd geconsumeerd en oraal ingenomen, als wortel, wortelschors, extract of HCL, en wordt in het beste geval zoveel mogelijk vermalen. Het wordt gedronken als thee of gemengd met water of zelfs gegeten. Het is belangrijk om al het plantmateriaal in te slikken! Sommigen zeggen ook dat de totale dosis moet worden genomen in 2 stappen om de 30 tot 60 minuten en niet onmiddellijk in een keer. Maar je kunt het ook allemaal in één keer inslikken. De meningen lopen hier uiteen – beide hebben een effect.

Omdat iboga nogal bitter en walgelijk smaakt, is het aan te raden om het te mengen met een beetje water en het dan snel in te slikken met een neusafsluiting. Spoel af met een beetje sap. Sommigen verbruiken het ook als een "bom" zoals bekend van MDMA. Wikkel hiervoor het gemalen poeder in een stukje weefsel of vloeipapier en slik het door met water. Dit vermijdt de onaangename smaak.

Tip: Neem best lege gelatinecapsules zoals deze. Er is geen smerige smaak en daardoor nauwelijks gevaar om alles opnieuw te braken.

Verdere tips voor consumptie en veilig gebruik:

 • U MOET een lege maag hebben. Het beste is niet de hele dag te eten.
 • Het is raadzaam om in bed te gaan liggen en uw ogen te sluiten. Een slaapmasker en donkere omgeving ook. Pas wanneer de ogen gesloten zijn, verschijnen de gewenste visioenen.
 • Iboga therapie in Mexico betekent ook vasten vooraf. Dit is ook bekend van ayahuasca en dient enerzijds als voorbereiding op de Mao remmer en het vermijden van corresponderend correlaterend voedsel (en medicijnen!) en als mentale voorbereiding. Fasting betekent ook dat alle legale drugs (met inbegrip van koffie, nicotine, chocolade, enz.) tijdens deze periode moeten worden gestopt.
 • Test vooraf een kleine hoeveelheid op tolerantie en allergische reactie. Neem pas na 1 tot 2 uur de hoofdhoeveelheid in.
 • Het is aan te raden niet alles in één keer in te nemen. Maar bijvoorbeeld aan het begin alleen de eerste helft en na ongeveer 30 tot 60 minuten de tweede helft. Sommigen raden zelfs aan om de totale dosis in 3 stappen te gebruiken.
 • Nooit alleen consumeren. Als u Ibogain koopt, moet u ook aan een trip sitter denken. Deze vertrouwenspersoon kan ingrijpen in geval van complicaties indien nodig (vooral als het wordt gebruikt voor heroïne terugtrekking!).
 • Nooit mengen. Dit vervormt niet alleen het gewenste effect, maar kan ook fataal en onvoorspelbaar zijn. De alkaloïde van de ibogawortelschors vermindert bijvoorbeeld de tolerantie van opioïden, zelfs dagen na inname. Dit kan tot fatale overdoses leiden als opioids in de gebruikelijke dosering worden verbruikt. Dus let goed op de halfwaardetijd als mogelijke opioïde consument en heb niets meer van het in je lichaam!
 • Neem GEEN opiaat gedurende minstens 48 uur na de iba sessie in, omdat deze sowieso geen effect kunnen hebben en dus een fatale overdosis kunnen veroorzaken!
 • Ibogaïne is een Mao remmer. Neem daarom niet tegelijkertijd het juiste voedsel en medicijnen.
 • Zwangere vrouwen en mensen met een lichamelijke beperking (in het bijzonder mensen met hartproblemen) dienen af te zien van het drinken van iboga.
 • in geval van onzekerheid: Neem per e-mail contact op met verschillende iboga klinieken (zie onderstaande links) en vraag of u daar in goede handen bent met uw gevoeligheden. Als u het aan uw huisarts vraagt, zal hij het natuurlijk bij gebrek aan kennis afwijzen.

Ingrediënten en farmacologie

De door de ibogaplant bewerkte delen (voornamelijk wortel- en wortelschors) bevatten verschillende alkaloïden. De belangrijkste is natuurlijk Ibogain. Volgens Dr. Rätsch kunnen de alkaloïden van deze plant in 3 groepen worden verdeeld:

 1. Type bogaïne (bogaïne, Ibogalin, Tabernanthine, Iboluteïne, Gabonin, Ibogamine en andere)
 2. Voacangintyp (Voacangin, Voacryptin, Catharanthin und andere)
 3. Type Voaphylline (Voofylen)

Interessant is dat het alkaloïde ibogaïne een bijzonderheid heeft in vergelijking met andere hallucinogene stoffen zoals mescaline, psilocybine, psilocine, LSD, 1P-LSD, ETH-LAD, AL-LAD, 2C-C, 2C-D, 2C-E en andere. Deze uitzondering bestaat uit een speciale moleculaire ringstructuur (iirc), die waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de uniciteit van het effect. Exacte informatie hierover verscheen tijdens het onderzoek in een Engelstalig technisch artikel bij Google Books, maar was niet meer terug te vinden in de follow-up maar niet meer als bronvermelding. Als een lezer hier meer over weet, laat het ons dan weten als een reactie.

In het menselijk lichaam wordt ibogain gemetaboliseerd door het cytochroom P450 2D6 in noribogain (12-hydroxyibogamine). Noribogain is een zeer krachtige serotonine reuptake remmer. Het werkt als een matige opiumreceptor agonist en zwakke µ-opioïde receptor agonist.

Geschiedenis en cultuur van Tabernanthe iboga

De struik Tabernanthe iboga, die ongeveer 1 tot 2 meter hoog is, groeit vooral in Gabon en Congo. De bijzonder hoge concentratie van het indoolalkaloïde ibogain in de wortel van de inheemse Bwiti-cultus van de stammen Fang en Mitsogo wordt al duizenden jaren gebruikt als genezende drug en initiatieritueel. Jonge mannen eten extreem hoge hoeveelheden van de wortel van de Tabernanthe iboga struik en daarmee overgang naar krijger en jager status.

iboga zeremonie durch bwiti stammeskultur
Leden van de Bwiti-cultuur. Iboga wordt al duizenden jaren gebruikt door deze stammencultuur.

De Bwiti-cultus is een synchristelijke religie die bestaat uit elementen van het bekroonde christendom en de oude Afrikaanse stamcultuur. De ibogaplant wordt daar beschouwd als de ware kennisboom, die direct uit de Tuin van Eden komt. Door Hem kan de mens de wereld en God in hun ware natuur herkennen.

Deze sacrale drug werd ontdekt door de Britten in 1819. De belangrijkste werkzame stof ibogain werd voor het eerst geëxtraheerd in 1901 door Dybowski en Landrin, evenals Haller en Heckel uit de wortelschors (bevat de hoogste concentratie). Tot 1967 was het vrij verkrijgbaar op de Franse markt als een geneesmiddel met een vrij lage dosering, genaamd "Lambarene" en "Iperton". Iboga is in de VS sinds dit jaar verboden.

Het baanbrekende anti-verslavingseffect werd meer toevallig ontdekt door de 19-jarige heroïneverslaafde Howard Lotsof in 1962, toen hij de Tabernanthe ibogawortel consumeerde voor ontspanning. De volgende dag ontdekte hij dat hij geen zin had in heroïne of andere drugs. Sindsdien heeft iboga therapie voor drugsverslaving zich wereldwijd verspreid en heeft Lotsof zich altijd ingezet om deze functie bekend te maken. Ook ontving hij verschillende patenten voor het medisch gebruik van ibogain. Verhoudingsgewijs gebruiken echter maar weinig klinieken deze stof.

In de loop van de stijgende vraag, is de prijs voor de wortel iboga ongeveer vertienvoudigd in de laatste 15 jaar en het was op de rand van uitsterven! Dit maakt het niet alleen moeilijk voor de toch al arme verslaafde om een aankoop te doen. Ook voor de stammen zelf wordt hun traditionele medicijn van onschatbare waarde. Daarom wordt de teelt van de Tabernanthe ibogaplanten nu geïntensiveerd. Het oogsten van de wortel van de struik duurt immers 7 jaar. De inboorlingen gebruiken dus maar een deel van de wortel, zodat de plant kan voortleven en weer kan ontkiemen. Tijdens het onderzoek kon echter worden gelezen dat er een andere plant was ontdekt die ook ibogain produceert – in kleinere hoeveelheden maar veel gemakkelijker en sneller te kweken. Helaas kon de naam van deze natuurlijke plant niet meer gevonden worden. Wie hier meer over weet, wordt van harte uitgenodigd dit in de commentaren aan te kondigen!

Hier is een goede videodocumentatie over Iboga:

Iboga TA-extract maken (instructies)

Een Iboga TA-extract (Total Alkaloid – bevat alle actieve bestanddelen van de wortel) wordt aanbevolen, omdat het zeer zelden beschikbaar is. En ten tweede hoef je maar 3 gram TA-extract te nemen in plaats van bijvoorbeeld 30 gram wortelschors. Ten derde is het hele proces vrij eenvoudig en vereist het geen laboratoriumapparatuur of chemische kennis. De meeste mensen hebben ingrediënten thuis of in de dichtstbijzijnde supermarkt.

Het volgende is een gids voor het ibogaextract:

 1. Het uitgangsmateriaal moet de iboga wortelschors zijn. Dit wordt verwerkt tot het fijnst mogelijke poeder, als het nog niet is aangeschaft. Een koffiemolen bijvoorbeeld is hier zeer geschikt voor.
 2. Giet het poeder in een hoog glas en giet er evenveel gedestilleerde witte azijn in (bijv. gedistilleerde alcoholazijn, 5-8%) tot het poeder enkele centimeters hoog met azijn is bedekt.
 3. Het geheel wordt goed geschud (natuurlijk met iets bedekt) en 5 dagen in het donker achtergelaten. Een paar keer per dag schudden. Het mengsel zal nu donkerder en donkerder worden als de iboga-alkaloïden opgelost zijn.
 4. Giet deze oplossing door een katoenen doek of koffiefilter en bewaar de vloeistof in een afsluitbare container. Tip: Vultrechters en afsluitbare flessen zijn hier goed voor.
 5. Om de resterende alkaloïden te extraheren, doen we het wortelschorspoeder uit de filter terug in het glas en vullen het met veel azijn. Schud en laat zoals gewoonlijk in het donker staan en schud meerdere malen per dag.
 6. Filtreer dit keer na 2 dagen af en doe de bast weer in het glas en vul aan met azijn. Na nog eens 2 dagen filteren we voor de 3e en laatste keer de alkaloïden uit. De wortelschors, die van bijna alle werkzame stoffen is bevrijd, kan nu worden verwijderd.
 7. Nu hoeven we alleen nog maar de azijn uit de opgehoopte oplossing te verwijderen. Giet ze in een glazen ovenvaste schaal (ander materiaal zou ook moeten werken) en zet ze in de oven op 90 graden Celsius (niet meer, anders zouden de alkaloïden kunnen ontleden). Voor het afzuigen van de dampen moet de ovendeur open blijven (d.w.z. ook de ramen in de keuken moeten openstaan!). Controleer regelmatig of alles goed loopt en in hoeverre de azijn al verdund is.
 8. Wanneer alles droog is, haalt u het uit om af te koelen. Schraap na afkoeling het TA Iboga extract af met een mes. Voor de opslag raden wij aan in folie te wikkelen en vervolgens af te voeren naar de vriezer.

Opmerking: zelfs als de onderstaande bron niet op zuiverheid duidt, bevat TA-extract gewoonlijk 50 tot 60% ibogain. Ook hier moet de dosering overeenkomstig worden ontworpen.

Snelle instructies voor mensen zonder tijd (maar natuurlijk met slechtere resultaten en een lagere zuiverheid):

 1. Wortelschors tot poeder verwerken
 2. Doe het poeder in een steelpan en vul aan met azijn zodat het volledig bedekt is en bij voorkeur 1cm meer.
 3. op laag vuur gedurende 60 tot 90 minuten laten sudderen
 4. Filtreer, bewaar de vloeistof en breng het poeder weer aan de kook met nieuwe azijn.
 5. Herhaal 3 keer
 6. Laat de hele oplossing opnieuw verdampen in de oven tot het droge extract is achtergebleven.

Bron van deze Iboga Total Alkaloid Extract gids:
https://highexistence.com/g

Iboga voor heroïneverwijdering en tegen drugsverslaving

Ibogaïne wordt gebruikt als een sterk verminderend tot volledig onderdrukkend middel voor de opioïdenafbraak van onder andere heroïne, morfine of methadon en als "cognitief middel tegen drugsverslaving". Dit laatste kan nogal vreemd lijken voor de naïeve persoon, gesocialiseerd in de sociale ductus van een diepgeworteld concept van drugs. Drugsverslaving bestrijden met een drug? Absurd, zou men als leek denken. In feite heeft de wortel van de Tabernanthe Iboga plant talloze drugsverslaafden geholpen om hun verslaving te overwinnen. Zoals de ervaringsrapporten hieronder laten zien, geeft het verslaafden inzicht in de oorzaken van hun verslaving. Dit kunnen diep verborgen angsten of ervaringen uit de vroege kindertijd zijn.

Maar ook andere verslavingen zoals nicotineverslaving, gokverslaving of obesitas en psychische stoornissen zoals depressie, angst en obsessief-compulsieve stoornissen en het overwinnen van trauma’s kunnen met iboga mogelijk worden gemaakt. Dit wordt bewezen door vele ervaringen van over de hele wereld. Een voorwaarde daarvoor is natuurlijk de bereidheid om echt te stoppen. Daarnaast zijn begeleidende psychotherapeutische maatregelen en zelfhulpgroepen zeer nuttig gebleken. Het herhalingspercentage van met ibogaïne behandelde heroïneverslaafden is ongelofelijk laag op 20-25% (bronnen 1 en 2), terwijl normale drugtherapieën 90 tot 95% herhalingspercentages hebben.

Nu kun je je afvragen waarom het nog zo onbekend is en je kon niet zomaar Ibogain overal kopen of in ieder geval op recept krijgen. Een mogelijke denkoefening in het kort: Farmaceutische bedrijven verdienen veel geld met de verkoop van substitutiegeneesmiddelen voor verslavingen (methadon in opioïde verslaafden, enz.) of voor geestesziekten. Als dit nu een niet-octrooieerbaar natuurproduct vervangt door één enkele toepassing, zullen de winsten van de farmaceutische industrie enorm dalen. Uit zelfbescherming zouden ze daar geen interesse in hebben en zeker geen wetenschappelijke studies financieren.

Een tweede gedachte: we groeien op met een totaal vertekend beeld van "drugs". In deze wereld zijn psychedelische paddestoelen drugs, terwijl alcohol, volgens Dr. Nutt, nooit wordt behandeld als een drug in de publieke perceptie. Alle psychoactieve stoffen die niet als legaal medicijn of in de apotheek gekocht kunnen worden, worden zonder uitzondering als slecht en contraproductief beschouwd. Het is slechts langzaam dat dit zinloze contrast tussen goede en slechte drugs verzwakt. Cannabis wordt vooral herontdekt als hennepolie tegen kanker, en medisch onderzoek waagt zich opnieuw aan Magic paddestoelen en ontdekt hun genezend vermogen. Ibogaïne wordt waarschijnlijk ook vermeden in de verslavingsgeneeskunde omdat het het conservatief opgelegde denkpatroon doorbreekt volgens hetwelk een verondersteld middel geen enkele door drugs veroorzaakte ziekte kan genezen. Maar als je iboga als medicijn bekijkt, is de situatie heel anders. Bovendien is Ibogin niet verslavend. Het blijft aan miljoenen verslaafden om te hopen dat hier een geleidelijke bewustzijnsverandering zal plaatsvinden.

Een derde gedachte: In de regel worden hier de bijwerkingen en de "gevaarlijkheid" van iboga besproken. Dit is de belangrijkste reden waarom het in de VS werd verboden en farmaceutische producten in de nabije toekomst niet te verwachten zijn. Omgekeerd is heroïneverslaving niet meer dan een tijdelijke dood. In plaats van plotseling te sterven, sterven elke dag een beetje meer heroïneverslaafden. Ze vergaan door de jaren heen. Als hun vrije wil gerespecteerd zou worden en ze op de hoogte zouden zijn van de voordelen en risico’s van de stof, zou bijna iedereen waarschijnlijk betrokken raken bij Iboga en het kopen en innemen. In plaats daarvan, "deskundigen" verre van verslaving realiteit zich in hun ivoren torens om dit besluit te kunnen nemen namens hen. In werkelijkheid beroven ze volgens de huidige gegevens miljoenen sterk afhankelijke mensen zo van een onmiskenbaar effectief middel.

Als deze tekst wordt gelezen door een arts, verslavingstherapeut of een vergelijkbare professional: Durf deze kwestie aan te pakken en een pionier te zijn op dit gebied! Geef het een kans en laat de resultaten spreken in plaats van gesocialiseerde vooroordelen.

Opioïde terugtrekking met iboga therapie (heroine, methadon, oxycodone enz.)

Iboga therapie omvat niet alleen een algemene strijd tegen diepgewortelde verslaving, maar is ook specifiek ontworpen om de terugtrekking van opioïden uit heroïne, methadon, morfine, opium en ga zo maar door.

iboga kopenZelfs ernstige heroïneverslaving wordt gereduceerd tot een zeer mild niveau door ibogain tijdens terugtrekking. Dit wordt farmacologisch verklaard door het feit dat deze stof in het lichaam wordt gemetaboliseerd tot noribogain. Noribogain verhoogt de serotonine en dopamine niveaus voor het geestelijk welzijn en het gebrek aan verlangen naar heroïne. Onderzoek heeft nog niet kunnen achterhalen waarom ook de fysieke ontwenningsverschijnselen worden verlicht. Als u hierover informatie heeft, laat het ons dan weten.

Zo’n aanvraag mag natuurlijk nooit alleen, maar altijd onder toezicht! Er zijn zelfs speciale terugtrekkingsklinieken die gespecialiseerd zijn in heroïne terugtrekking met ibogain. Mexico en Canada waren hier pioniers, maar er is ook deze mogelijkheid in Nederland of Belgrado. De prijs is ongeveer 1500 Euro. Ter vergelijking: hier in de winkel betaalt u ongeveer 300 Euro en kunt u dit alleen thuis onder toezicht doen.

Zoals hierboven al is gezegd, zou het recidiefpercentage slechts ongeveer 20% moeten bedragen. Een straatwerker schrijft zelfs op zijn pagina over Ibogin tijdens heroïne terugtrekking:

"Na 36 uur naar beneden van 2 gram heroïne per dag, naar nul, zonder ontwenningsverschijnselen. Ja, dat is er, en het is verborgen. Ik ken ongeveer 15 mensen die ontgift zijn met iboga. (Als medicijn Ibogain HCI uit Omnichem) […] Ik heb nog geen terugval gehad bij patiënten die met Ibogain gevangen zijn genomen.".

Belangrijk: Ibogaïne vermindert de opioïdentolerantie en verhoogt het effect. Wacht ten minste 7 dagen na de laatste dosis iboga om een dodelijke overdosis te voorkomen voordat u terugvalt. In een ervaringsverslag hieronder wist iemand dit niet en na het roken werd een vel heroïne door een dokter in nood weer uit de dood gehaald. Trouwens, deze persoon had daarna zijn opwekking en kreeg enige tijd na de iboga therapie visioenen. Vandaag omschrijft hij zichzelf als verslavend en genezen ondanks de terugval kort na de Ibogain trip.

Nog een tip voor opiaatverslaafden: Als u een lagere dosis wilt innemen, raden wij aan om over te schakelen op het legale opioïde kruidenkratom. In het artikel "Kratom kaufen" vindt u alles wat u moet weten. Heel wat heroïneverslaafden zijn zo van duivelse heroïne weggegaan naar een natuurlijke plant.

Let op: Ibogaïne en Methadon / Polamidon

Volgens de Engelssprekende verslavingsklinieken zou iedereen die wordt vervangen door methadon of polamidon deze drugs ten minste 10 dagen voor de consumptie van iboga niet meer mogen hebben gebruikt. De farmacologische achtergrond in het kort: Methadon en polamidon zijn "lange actieve opioïden", wat betekent dat ze een ongelofelijk lang effect in het lichaam hebben en een overeenkomstige hoge halfwaardetijd. Om pijnlijke afkickverschijnselen een paar dagen na de iboga-ervaring te voorkomen, moeten ze daarom van te voren worden gestaakt. De ontwenningsklinieken raden het gebruik aan van "korte actieve opioïden" zoals oxycodon om deze 10 dagen (in sommige gevallen tot 30 dagen) te overbruggen. Erowid heeft echter een ervaringsverslag van iemand die 20 jaar methadon (20 tot 60 mg) heeft gebruikt. Hij begon de Iboga ervaring van nul tot honderd zonder deze te vervangen. Pas na een week merkte hij de eerste lichte ontwenningsverschijnselen op, die hij met 5% sterkte aangaf. Na 3 weken waren dat 15% van de gebruikelijke 100%! Hier het verslag: erowid.org/experimenten /exp.php?ID=41752

Hier is een goede video over de verslavende effecten van Iboga:

Rehabklinieken die ibogain-therapieën aanbieden:

Iboga-ervaringen en reisverslagen

Iboga-ervaringen en reisverslagen zijn zelfs in Duitstalige landen talrijk. Hieronder publiceren we er enkele in uittreksels met bronvermelding. Omissies worden gemarkeerd met vierkante haakjes. Daarnaast geven we links naar andere ervaringsrapporten.

Ibogain-veld verslag van een ex-heroïneverslaafde:

"Het blokkeert alle ontwenningsverschijnselen. Het is het enige spul dat ik ken dat drugs zonder pijn doet. Ik vloog voor mijn behandeling naar het buitenland en twee dagen later was ik weer terug in New York; genezen! Ik heb geen heroïne of cocaïne meer nodig. Het walgt me zelfs".

Veldrapport van een 26-jarige ex-verslaafde en cocaïneverslaafde:

"Het was alsof alle onzuiverheden uit mijn lichaam waren gehaald. Het was een zeer zuiverende ervaring. Daarna voelde ik me als nieuw, puur en fris. […]"Op Ibogaïne," zei hij, "Ik kon een stap terug doen om mezelf te zien zoals ik werkelijk ben. Ik kan weer ademen en word weer zwaarder. Ik voel niet meer de behoefte om drugs te gebruiken, hoewel de kans zich vaak voordeed. Ibogaïne geeft je de mogelijkheid om een keuze te maken. Het is een wondermiddel.

"Reisverslag" van een polytoxicomane om zijn verslaving te overwinnen:

"Fysiek had ik het warmste gevoel van welzijn tijdens de reis, sterker dan de beste opioïde in de hele wereld me ooit kon geven.

[…]

Mijn verwachtingen werden ruimschoots overtroffen:

Het verlangen naar de hierboven genoemde drugs is vrijwel onbestaande. Ik ben nu weer in staat om volledig te ontspannen sober, mijn lichaam voelt zo ongewoon "zacht" ^^. Vroeger stond ik voortdurend onder stress door een gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen in combinatie met sociale angsten die mij er vaak zelfs van weerhielden de deur uit te gaan.

[…]

Maar dit is niet het enige wat is veranderd. Voor de reis consumeerde ik overmatige suiker en zoet eten, zat de hele tijd voor de tv en keek de ene serie na de andere, voortdurend surfen rond in sommige drugsfora. Ik heb daar geen zin meer in;

[…]

Ik kan iboga alleen maar van harte aanbevelen aan iedereen die serieus overweegt te breken; het biedt een ongelooflijke kans om deze dikke, dikke en continue".

Meer rapporten en ervaringen vindt u bijvoorbeeld op:

BELANGRIJK: Als je Ibogain zelf hebt ervaren, schrijf ze dan hieronder als commentaar en ze zullen worden opgenomen in het artikel!

Iboga HCL Productie en synthese

Het volgen van het werk van een student aan de synthesetraject en de productie van ibogaïne als pure HCL (hydrochloride). Maar dit is nogal theoretisch, aangezien geen leek dergelijke apparaten en de kennis ervoor klaar heeft. In tegenstelling tot HCL bevat het TA-extract alle actieve ingrediënten die belangrijk zijn voor een optimaal effect.

Het rapport is oorspronkelijk alleen beschikbaar als gescand beeldbestand. Hij was voor u getranscribeerd. De foto’s van de constructieformules en chemische tekeningen zijn te vinden op de volgende afbeeldingen die vóór de synthese-instructies zijn bijgevoegd:

Synthese en productie:

1.) prefatie

Ibogaïne (12-methoxyibogamine) is een alkaloïde met een indoleoazepine basisstructuur, die voorkomt in de plant Tabernathe Iboga. Het is structureel verwant aan serotonine (5-HT; 5-hydroxytryptamine) en 5-methoxy-dimethyltryptamine (5-MeO-DMT, vergelijkbaar met DMT), een alkaloïde dat bijvoorbeeld in Psychotria viridis wordt aangetroffen.

5-MeO-DMT wordt gebruikt in Amazone-inboorlingen voor zijn psychotomimetische effect door sjamanen die geloven dat ze kunnen communiceren met geesten door het gebruik van Psychotria viridis. Aangezien het wordt afgebroken door de monoaminooxidase (MAO) enzymen voordat het kan worden uitgevoerd, nemen ze ook een preparaat van Banisteriopsis Caapi, een liaan die de MAO remmer harmin[1].

Zoals de structurele relatie met 5-MeO-DMT suggereert, veroorzaakt ibogain ook psychotomimetische effecten, zoals (voornamelijk optische) hallucinaties, psychische stoornissen, ego stoornissen en dergelijke. Wat ibogain echter bijzonder maakt, is het feit dat het de opioïdenafhankelijkheid van een patiënt positief lijkt te kunnen beïnvloeden, omdat het de ontwenningsverschijnselen die door opioïden worden veroorzaakt volgens verschillende ervaringsrapporten kan verminderen of zelfs volledig elimineren[2].

Deze eigenschap maakt van Ibogain een potentiële drug van de toekomst. Echter, aangezien de psychotomimetische bijwerkingen niet kunnen worden verwacht van een patiënt vanuit een ethisch oogpunt, is het ook een mogelijk uitgangsmateriaal voor de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen opioïde afhankelijkheid die doen zonder deze bijwerkingen.

In dit artikel wordt een manier gepresenteerd om ibogain in het bijzonder en indoloazepines in het algemeen volledig synthetisch te produceren.

2.) samenvoeging

In 1967 presenteerde Stephen I. Sallay in het Journal of the American Chemical Society[3] een methode voor totale synthese van ibogamine, waarmee het 12-methoxyderivaat ibogain in een enantiomeer zuivere vorm kan worden verkregen.

De synthese is gebaseerd op de cis-endion I. Het is geketaliseerd bij C1 om II te geven terwijl het de cis-configuratie handhaaft. Dit wordt gebruikt voor de productie van cis-anti-oxime III, dat via een Beckmann herschikking met tosylchloride in hete pyridine wordt omgezet in zevenwaardige cis-lactam-Ketal IV.

De dubbele binding met compound IV wordt vervolgens met peroxybenzoëzuur geëpoxeerd tot V en met lithiumaluminiumhydride selectief gereduceerd tot axiale hydroxy-lactam VI.

Oxidatie met saretto reagens (CrO3 in pyridine) produceert de C7-keton VII, waarbij de lactam groep het stikstof atoom beschermt tegen oxidatie. De resulterende keto-zuurstof wordt vervolgens via een Wittigreactie vervangen door het in VIII zichtbare methyleenresidu.

Bij hydroboratatie ontstaat het equatoriale hydroxymethylderivaat IX, dat op zijn beurt door lithiumaluminiumhydride bij de lactamfunctie tot aminoalcohol X wordt gereduceerd. De N-carbobenzoxyleerde amino-alcohol XI wordt gesatineerd tot XII en de foetale en carbobenzoxylgroepen worden verwijderd met HBr en AcOH om het hydrobromide van XIII te verkrijgen. Deze verbinding fietst spontaan met eliminatie van HBr of HOT’s naar het fietssysteem XIV.

Door de synthese van Fischer indool wordt XIV via een imine-intermediair XV omgezet in ibogamine XVI. Door het geschikte reagens te selecteren om Imin XV te produceren, kan het in het begin getoonde ibogain worden verkregen.

3.) analytici

In de Chemische Abstracten vonden we een abstract[4] over de analytica van Ibogain, maar de bijbehorende publicatie was helaas niet beschikbaar. Wel is enige informatie uit de samenvatting te halen.

Ibogaïne wordt kwalitatief gedetecteerd door DC en gedetecteerd met de volgende reagentia:

A: 15g FeCl3 * 6H20 in 100mL 2% HCl

B: 15g Kl in 100mL H20

De verschillende alkaloïden waarnaar in het artikel wordt verwezen, maar die niet uit het abstracte product kunnen worden geëxtraheerd, geven een violette, rode, groene of bruine kleur na het verstuiven met reagens A, wat het gevolg is van oxidatie of bedrog.

Na extra spuiten met reagens B ontstaat een roodbruine kleur, die door bevochtigen met water versterkt kan worden.

Punt 4 "Belangrijke reactiemechanismen" en punt 5 "Literatuur" zijn in de afbeeldingen terug te vinden.

Opmerking: Sommige opmerkingen onthullen de unilaterale negatieve associaties van rationalisten met hallucinogene drugs. De auteur wil een stof produceren die alleen de terugtrekking verlicht zonder de "psychotomimetische bijwerkingen". Toch zijn het juist zij die drugsverslaving op de lange termijn (kunnen) overwinnen. Dit toont aan dat de verkeerde drug socialisatie zelfs zijn weg heeft gevonden in slimme mensen.

Iboga kopen + dosering, effect- en ervaringsrapporten – externe en interne links

Nu we in detail hebben uitgelegd hoe het effect, dosering, ontwenningsbehandeling, drugsverslavingstherapie, ervaringsrapporten etc. van Iboga er uitzien en natuurlijk waar je Ibogain kunt kopen en wettelijk kunt bestellen, worden interne artikelen over andere drugs als eerste gekoppeld. Dan nog andere bronnen naar het eigenlijke onderwerp.

Interne links:

Externe links en andere bronnen over Iboga:

 

Oval@3x 2 In een van de waarschijnlijk meest uitgebreide artikelen van het internet over Ibogin laten we eerst zien, in welke winkel je hoogwaardige Iboga kunt kopen en als rootbast online kunt bestellen in Nederland en andere landen (namelijk here).

Verpassen Sie keine Artikel!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.