Ayahuasca kopen – Effect, Ervaring & Alle Belangrijke Informatie

Ja, het werkt nog steeds: u kunt ayahuasca kopen en hier online bestellen. Dankzij het internet is de verkoop van Ayahuasca buiten Nederland zeer eenvoudig.

In dit artikel leest u waar u op moet letten met dit unieke hallucinogeen, waarom u altijd 2 ingrediënten nodig heeft, welke winkel de beste Ayahuasca verkoopt en hoe u de Yagé correct als thee kunt bereiden.

(Opmerking: Deze zeer uitgebreide tekst is geschreven door niet-moedertaalsprekers. Onze excuses voor eventuele onnauwkeurigheden in spraak. De inhoud is uitvoerig onderzocht op basis van wetenschappelijke bronnen en zorgvuldig opgeschreven. Het zal een grote hulp voor u zijn! We hebben lange tijd gewerkt om alle noodzakelijke kennis over dit onderwerp in één artikel samen te brengen.)

Daarnaast geven we ook uitgebreide informatie over de bedwelmende en helende effecten van Ayahuasca, geven we een overzicht van verschillende getuigenissen en laten we zien waar je absoluut op moet letten bij het consumeren (trefwoord recepten, bereiding, dosering, dieet, rituelen, etc.).

Het belangrijkste voor velen wordt als eerste genoemd:

In de winkel "Avalonmagicplants" kun je de ingrediënten voor Ayahuasca op een serieuze, betrouwbare en zeer goedkope manier kopen. Helaas kunt u nergens anders complete pakketten kopen zoals in het verleden. Daarom moet je beide ayahuasca componenten (DMT plant + MAO-remmer plant) apart online bestellen.

Wij raden aan om de volgende 2 ingrediënten voor Ayahuasca te kopen:

 • 50g Mimosa Hostilis wortelschors 12,50 € (als DMT plant, bevat de werkzame stof)
 • 25g Peganum Harmala zaden 6,95 € (als MAO-remmer, laat het lichaam de orale inname van DMT toe)
  => deze minimale bestelhoeveelheid is voldoende voor 5 personen, het recept voor het is zeer eenvoudig en kan verderop in het artikel worden gevonden (het is zeer eenvoudig te bereiden en het goedkoopste totaalpakket)

Ayahuasca kopen – Prijsvergelijking

Ayahuasca kopen is alleen mogelijk dankzij onze grote Europese lidstaat Nederland. Omdat lokale online winkels de ingrediënten in bijna elk land ter wereld verkopen.

Ook al zijn de afzonderlijke bestanddelen van deze sacrale drug bijna overal legaal, het is een soort "grijze zone". Ayahuasca bestaat altijd uit 2 componenten (DMT plant + MAO-remmer), die niet langer legaal zijn totdat ze samengevoegd worden door koken.

In het volgende hebben we deze ayahuasca-ingrediënten voor gemakkelijk online kopen als een duidelijke prijsvergelijkingstabel in de vorm van de 4 populairste recepten. De informatie heeft altijd betrekking op de minimale bestelhoeveelheid, wat voldoende is voor meerdere bereidingen.

Koop hier ayahuasca:

Plaatje Ayahuasca Inhoud & Ingrediënten Prijs Verkoop
Vorschaubild psychotria viridis kaufen Klassieke Ayahuasca van de Sjamanen 50g Psychotria viridis (DMT) 12,50 € Hier kopen
Vorschaubild banisteriopsis caapi kaufen 100g Banisteriopsis caapi (MAO-remmer) 16,95 € Hier kopen
Vorschaubild mimosa hostilis kaufen Goedkoopste en eenvoudigste Ayahuasca-variant 50g Mimosa hostilis (DMT) 12,50 € Hier kopen
Vorschaubild steppenraute kaufen peganum harmala 25g Peganum harmala (MAO-remmer) 6,95 € Hier kopen
Vorschaubild chaliponga kaufen Ook een klassieke Ayahuasca variant uit de jungle 50g Diplopterys cabrerana alias Chaliponga (DMT) 12,50 € Hier kopen
Vorschaubild banisteriopsis caapi kaufen 100g Banisteriopsis caapi (MAO-remmer) 16,95 € Hier kopen
Vorschaubild mimosa hostilis kaufen Mimosa-versie van de klassieke versie 50g Mimosa hostilis (DMT) 12,50 € Hier kopen
Vorschaubild banisteriopsis caapi kaufen 100g Banisteriopsis caapi (MAO-remmer) 16,95 € Hier kopen
Vorschaubild digitalwaage zur dosierung Digitale weegschaal
(0,1 – 500g)
Een precisiebalans is onmisbaar om de ingrediënten tot op de gram nauwkeurig te wegen! 14,70 € Hier kopen
Vorschaubild 4-aco-dmt kaufen als Legal Highs Ayahuasca Alternatief 2 pillen met de werkzame stof 4-AcO-DMT; ze hebben een zeer vergelijkbaar effect en worden beschouwd als een populair alternatief zonder complexe bereiding 28,90 € Hier kopen
vorschaubild allgemein für mushroom growkit pilz growbox 15g paddo’s Magische paddo’s hebben ook een vergelijkbaar effect, maar veel zachter. 9,50 € Hier kopen
Vorschaubild 1p-lsd kaufen als Legal Highs 2x LSD Wettelijke LSD die er precies hetzelfde uitziet als het origineel door de bijna chemische uniformiteit 23,90 € Hier kopen
buy cannabis online as minipic 3g cannabis Synthetische cannabinoïden veroorzaken een bedwelming die sterker is dan het origineel. 28,90 € Hier kopen
Verkoopprijzen: er kunnen zich in de loop der tijd kleine wijzigingen voordoen.

Ayahuasca (ook wel "Yagé" genoemd) bestaat altijd gedeeltelijk uit plantdelen die de alkaloïde werkzame stoffen bevatten. En aan de andere kant bestaat het uit een plant die het effect van deze ingrediënten alleen in het lichaam mogelijk maakt door middel van MAO-remmers. En je moet altijd beide ingrediënten vers op het fornuis in de pot bereiden om het te drinken. Je kunt het niet kopen als voorgebrouwen drankje voor onmiddellijke consumptie. Wie dat beweert of te koop aanbiedt, liegt!

In het verleden, bij de aankoop van ayahuasca, werd het aanbevolen om een afgewerkte kit te bestellen. Hierin waren alle benodigde onderdelen exact gedoseerd aanwezig en hoefden alleen nog maar te worden opgekookt. Helaas is de verkoop van deze kits zelfs in drug-liberaal Nederland niet meer mogelijk. Daarom moet u nu beide componenten apart online bestellen. Natuurlijk heb je een goede weegschaal nodig, want de ingrediënten om te kopen zijn genoeg voor meerdere mensen en je hebt er maar een deel van nodig. Dus als je thuis nog geen balans hebt, koop er dan ook een!

Wie meer ingrediënten in grote hoeveelheden koopt, betaalt aanzienlijk minder. Ayahuasca is geen feestelijke drug, maar een sjamanistisch middel dat ons bewustzijn verandert – hieronder in de verslagen vertellen mensen ons zelfs over hun kankergenezing! Het moet daarom niet tussendoor worden geconsumeerd, maar altijd met de nodige voorzichtigheid.

De volgende Ayahuasca-ingrediënten kunnen ook afzonderlijk worden geconsumeerd met een merkbaar effect – zie de productbeschrijving in de betreffende link. Ook hier geldt: hogere hoeveelheden kopen betekent prijskorting. Er zijn nog veel meer recepten en combinaties mogelijk, en we hebben de meest voorkomende recepten hierboven opgesomd.

Koop meer Ayahuasca ingrediënten:

Plaatje Ayahuasca Ingrediënt Tevreden Prijs Verkoop
vorschaubild zum extrakt kaufen im shop querbeet Diverse extracten, tincturen, harsen, HCL, freebases etc.
(B. caapi, P. harmala, enz.)
vanaf 6,95 € Hier kopen
Vorschaubild virola kaufen Virola schors
(bevat DMT en enkele MAO-remmers!)
50g 8,90 € Hier kopen
Vorschaubild mimosa hostilis kaufen Mimosa Hostilis
(bevat DMT)
50g 12,50 € Hier kopen
Vorschaubild steppenraute kaufen peganum harmala Peganum Harmala Zaad
(bevat MAO-remmer)
25g 6,95 € Hier kopen
Vorschaubild psychotria viridis kaufen Psychotria Viridis
(bevat DMT)
50g 12,50 € Hier kopen
Vorschaubild banisteriopsis caapi kaufen Banisteriopsis Caapi
(bevat MAO-remmer)
100g 16,95 € Hier kopen
Vorschaubild chaliponga kaufen Diplopterys Cabrerana
(bevat DMT)
50g 12,50 € Hier kopen
Verder zijn de ingrediënten van Ayahuasca te koop in de gekoppelde winkel.

Vooral de verschillende extracten en plantenharsen zullen van groot belang zijn voor gevorderde psychonauten. Ze maken een sneller werkproces tijdens de voorbereiding en de veilige hantering van hoge doseringen mogelijk. Beginners kunnen eenvoudigweg de originele recepten zonder extracten en hydrochloriden gebruiken, de omgang met de originele planten wordt als veilig beschouwd.

4-AcO-DMT: koop effectief ayahuasca-alternatief

Sinds enige tijd is het mogelijk om het ayahuasca alternatief 4-AcO-DMT te kopen. Dit synthetische DMT-derivaat is vergelijkbaar, maar iets zachter. Dit maakt het mogelijk om het effect te leren kennen zonder het brouwsel voor te bereiden.

U kunt het hier goedkoop kopen:

In de meeste landen is de verkoop van deze hallucinogene stof zelfs volledig legaal! Het effect ligt ongeveer tussen magische paddestoelen en DMT. Het kan vrij goed worden gehanteerd en is vooral geschikt voor beginners. De staat van intoxicatie is relatief goed beheersbaar en kan als mild worden geclassificeerd. Het heeft echter niet de reinigende, helende eigenschappen van ayahuasca. Ook zijn de hallucinaties minder sterk en intens. Voor de allereerste ervaring op dit gebied een uitstekende keuze!

Wetenswaardigheden over het kopen en verkopen van Ayahuasca

Het kopen van ayahuasca in onze breedtegraden is slechts kortstondig mogelijk geweest. Duizenden jaren lang was de yage alleen bekend bij Zuid-Amerikaanse sjamanen uit het Amazonegebied als een bedwelmende drank (thee) en de productie ervan was een goed bewaard geheim. In de loop van de internetsuccesgolf is deze kennis ook in de brede massa’s van de westerse cultuur terechtgekomen. Daar vond men snel tevredenstellend over het bijzondere effect en ook in het westen van Yage werden er bijeenkomsten gehouden. Via het internet kun je vandaag de dag zelfs Ayahuasca kopen als Europeaan zonder dat je een dure reis naar Peru hoeft te maken om een sjamaan te zien! Dergelijke rituele reizen kosten een week lang ongeveer 800 tot 1500 dollar zonder vliegtickets. Daar kan men het hier ook beduidend gunstiger hebben; – )

Maar wees ervan bewust dat ayahuasca thee geen leuke drug is! Het consumeren van yage op een feestje zou vrij naïef en uiterst onvolwassen zijn. Veel ervaringsrapporten spreken over het feit dat de consument een "goddelijke ervaring" mocht ervaren. Het lijkt een soort spirituele verbinding te maken met het goddelijke. Yage is in principe een lichaam en geest reinigende, helende sjamanistische drank. Gewoon ayahuasca online kopen om het te misbruiken voor hedonistische doeleinden zal bijna zeker een ramp zijn! De yage moet met respect worden behandeld, bereid en ingenomen. Op zijn best vasten ook voor het consumeren van de thee – dit is het zogenaamde "Ayahuasca-dieet". Alles wat belangrijk is, maar nog steeds in de loop van het artikel (zie hieronder).

Foto: Traditionele productie van Ayahuasca in het regenwoud

Een klein obstakel voor de verkoop van Ayahuasca in bijna alle landen ter wereld behalve Nederland is de juridische situatie (niet noodzakelijk illegaal, maar ook niet legaal om te kopen – zie hieronder). Desalniettemin kunt u Ayahuasca gemakkelijk online bestellen en in bijna elk land ter wereld laten bezorgen. Dit is mogelijk omdat de bovengenoemde Nederlandse smartshop en industrieleider al vele jaren op een zeer geavanceerde manier dergelijke biodrugs verscheept. Hij stuurt de Yage en andere drugs zeer onopvallend en discreet en discreet, maar ook levendig over verschillende kanalen.

Verkochte producten uit deze winkel komen bijna altijd bij de ontvanger aan! Dankzij de Europese Unie zijn er geen expliciete douanecontroles meer. Alleen af en toe loopt een drughond willekeurig langs bestelde zendingen. Omdat deze niet zijn getraind op natuurlijke drugs, kan men Ayahuasca zonder problemen kopen en thuis bestellen. Duizenden tevreden klanten kopen al meer dan 15 jaar zonder problemen psychoactieve planten in de online drogisterij. Dat we ayahuasca kunnen kopen is uitsluitend te danken aan de grote en meegaandheid van Nederland in drugszaken en aan het vrije verkeer van goederen binnen de EU!

Helaas is het zuivere ingrediënt DMT (meer gedetailleerde beschrijving en farmacologisch effect is hieronder te lezen) van dit geneesmiddel in veel landen niet legaal, maar ook niet expliciet verboden. Het is vaak een "grijs gebied", zelfs bij verkoop – zie Wikipedia. Toch kan men als Europeaan geen ayahuasca kopen buiten de Nederlandse online shop, maar moest men als alternatief een reis naar Peru of Zuid-Amerika naar de sjamaan boeken tot enige tijd geleden.

De laatste tijd worden er steeds meer yage sessies aangeboden in Europese steden, hetzij semi-legalen, hetzij eerder illegaal. Deze spirituele zelfontdekkingsseminars worden meestal met meerdere personen gedurende één of meerdere dagen gehouden en begeleid door een soort "therapeut". De prijzen voor dergelijke Ayahuasca seminars zijn enkele honderden euro’s. Zelf kopen en voorbereiden is dus veel goedkoper. In het onderste deel van dit essay gaan we in detail in op het aanbod van dergelijke etnobotanische seminars in Europese metropolitane gebieden. Men kan ook naar een inheems ritueel in Zuid-Amerika vliegen. Zonder vluchtkosten kost zo’n echte ceremonie gemiddeld 1000 dollar per week.

Ayahuasca effect 4Afbeelding: Veel consumenten beschrijven optische waarneming op een vergelijkbare manier als wat er op de foto te zien is – alles schijnt en wordt afgewisseld met geometrische, harmonieuze patronen.

Niet iedereen wil zulke persoonlijke ervaringen opdoen in het bijzijn van verschillende vreemden. Normaal gesproken worden dergelijke seminars geboekt door 10 tot 30 personen. Afgezien van de hoge prijs verhindert dit niet dat een paar psychonauten meedoen – wie wil de misschien wel belangrijkste ervaring in hun leven delen met vreemden? Daarom is het kopen van ayahuasca een populaire optie voor meer introverte zielen. Maar ook hier is het raadzaam om een goede vriend Tripsitter bij je te hebben! Deze laatste zelf blijft absoluut nuchter en kan dus goed spreken in geval van ongemak of op een andere manier ingrijpen.

In tegenstelling tot andere psychedelische geneesmiddelen kan de consumptie niet zomaar op deze manier worden uitgevoerd. Dit geneesmiddel is heel bijzonder. Dit blijkt uit het feit dat je minstens twee verschillende planten moet kopen en koken. Het productieproces neemt dus enkele uren in beslag. Het is moeilijk om 's morgens wakker te worden en te beslissen: "Oh, nu ga ik eerst een dosis yage thee drinken! Afgezien van de infantiliteit die aan deze houding ten grondslag ligt, vergt de voorbereiding enige tijd en vooral de nodige kennis. Het online bestellen van Ayahuasca vertegenwoordigt de ene kant, om het goed voor te bereiden de andere kant. Later in de tekst gaan we hier dieper op in en leggen we de bereiding en productie als sjamanistische drank uit.

In het volgende een zeer informatieve video over het onderwerp:

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je Ayahuasca kunt kopen in de Nederlandse Smartshop en dat het geen enkelvoudig geneesmiddel is. Zoals kort aangegeven, moet je minstens twee of meer verschillende plantendelen of wortels kopen om echte Yage thee te maken en effectief te consumeren. De reden hiervoor is dat de werkzame stof van de DMT-groep bij orale consumptie te snel door het lichaam wordt afgebroken, zodat er geen effect wordt gevoeld. Daarom moet je naast de plant met DMT nog een andere plant kopen om de yage op de juiste manier te consumeren. Dit is een zogenaamde MAO-remmer. Simpel gezegd, de MAO-remmer zorgt ervoor dat het DMT-actieve ingrediënt van de andere plant langzamer wordt afgebroken en dus in de bloedbaan terechtkomt. Alleen dan kan het beroemde effect überhaupt optreden! Zo leren we dat het kopen van ayahuasca altijd minstens twee verschillende onderdelen en een langere voorbereiding vereist.

Ayahuasca verkoop: Wat is de beste winkel?

Om het hoofdstuk van de verkoop af te sluiten, wil ik graag de beste Ayahuasca winkel noemen: AVALON! Want steeds weer vragen nieuwsgierige mensen zich af welke Ayahuasca winkel de beste kwaliteit verkoopt. Het antwoord op deze vraag moet duidelijk deze Nederlandse Smartshop zijn. Er zullen waarschijnlijk ook andere online drugswinkels op de markt zijn. Toch kopen de meesten van hen alleen in deze winkel. Hier zijn de prijzen het goedkoopst en de kwaliteit het hoogst.

Niet voor niets heeft deze winkel zich in de loop van de laatste jaren gekatapulteerd naar het absolute punt in heel Europa! Alle inwoners van ons continent die serieus Ayahuasca willen kopen bestellen in deze van oorsprong pure Magic Mushroom Shop. Waarom ergens anders kopen? Het motto is: "Verander nooit een winnend team".  Daarnaast raden we alleen een ayahuasca winkel aan, waarvan we de verkoop zelf met succes hebben getest. We willen andere winkels niet denigreren, maar we kunnen alleen maar praten over positieve ervaringen van daaruit. Alle kennissen en vrienden die we kennen, kopen biogene geneesmiddelen in deze winkel. En dit al vele jaren, altijd zeer tevreden. Deze winkel verkoopt gewoon betrouwbaar hoge kwaliteit, heeft alle goederen op voorraad, is bijna nooit uitverkocht en levert de bestellingen zeer snel thuis. Dus waarom zou u op zoek gaan naar een andere verkoper?

Is de verkoop van ayahuasca legaal?

Of de aankoop en verkoop van Ayahuasca legaal is, hangt volledig af van de staat waarin het zich bevindt en natuurlijk van het betreffende land. Over het algemeen bevinden we ons in een grijs gebied. De werkzame stof DMT is onderworpen aan de Duitse wet op de verdovende middelen (Betäubungsmittelgesetz), maar iedereen die het koopt met als enig doel botanisch zelfonderzoek als plantaardig materiaal zonder intoxicatie handelt meestal legaal.

Het wordt een illegale drug wanneer het wordt verkocht en ingenomen voor consumptie. In gewone taal betekent dit dat de verkoop van ayahuasca in zijn bestanddelen meestal legaal is. Echter, op het moment dat je het in een drankje brouwt, wordt het een niet langer legale drug. Deze grijze zone is waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor het feit dat u het normaal gesproken niet in een lokale online winkel te koop ziet. Hetzelfde is bekend van de Mexicaanse cactus, waarvan de cactusdrug mescaline ook onder de narcoticawet valt, maar legaal beschikbaar is voor de fokkerij.

De verkoop van Ayahuasca als kant-en-klaar pakket

Ayahuasca werd vroeger door sommige winkels verkocht als een kant-en-klaar bouwpakket. Het bevatte al alle noodzakelijke componenten voor precies één persoon in de juiste dosering. Het enige wat je moest doen was het zelf als thee maken. Om juridische redenen biedt deze verkoop echter niet langer een winkel aan. Daarom moet je beide delen van de plant apart kopen. Een goede balans is absoluut noodzakelijk om de juiste dosis te wegen! Het is het beste om ze op hetzelfde moment in de winkel te bestellen, je hebt ze sowieso af en toe nodig als psychonaut.

Het zou meer dan vervelend zijn als je zoveel tijd in de sudderende bereiding steekt en je uiteindelijk de verkeerde dosering krijgt. Als gevolg daarvan zou men geen effect voelen en zou men tevergeefs alle moeite op zich genomen hebben. Daarom is het beter om alles goed te doen bij het doen van een aankoop en niet te proberen een onzekere poging te doen. Omdat er in de meeste gevallen slechts relatief grote hoeveelheden ayahuasca planten beschikbaar zijn voor verkoop, kan men niet voorkomen dat er voor meerdere mensen tegelijk wordt gewinkeld. Of men consumeert het alleen in meerdere sessies over meerdere maanden, of men verwent er zijn medemensen mee.

Bereiding van ayahuasca recepten

We zijn ons niet bewust van enige drug die op dezelfde manier als ayahuasca moet worden bereid voor gebruik. Er zijn diverse recepten en bereidingen waaronder diverse instructies op het internet. In ons artikel "Ayahuasca recepten" hebben we de beste recepten verzameld. Het bevat gedetailleerde instructies en informatie over de dosering, enz:

+++

Uiteindelijk is de bereiding altijd zeer gelijkaardig: in principe worden de componenten (MAO-remmende plant + DMT plant) vooraf gewogen met behulp van een weegschaal in een steelpan met voldoende water geplaatst. Het beste is om een zuur toe te voegen, bij voorkeur azijn (dit lost de actieve ingrediënten beter op). Sudderen op een laag vuur voor een tijdje. Giet het brouwsel af, vang het op en voeg nieuw water toe aan de plantendelen. Dat doe je drie keer. Aan het einde heb je veel bruin brouwsel, dat je langzaam op een laag vuur aan de kook brengt tot je een drinkbare hoeveelheid van ongeveer 1 grote beker hebt.

Voor het populaire Ayahuasca recept Mimosa hostilis en Peganum harmala (Syrische Steppe Rue) wordt de bereiding volgens de volgende instructies uitgevoerd:

Materiaal nodig voor 1 persoon:

 • 9 gram Mimosa hostilis wortelschors (bevat de werkzame stof DMT)
 • 3 gram Peganum harmala zaad (ook wel Syrische steppe rue genoemd; werkt als een MAO-remmer om het actieve ingrediënt DMT in het lichaam vrij te geven)
 • ciderazijn of citroensap indien nodig
 • Water
 • Potten (belangrijk: na gemaakt van Teflon of Alumium, maar gebruik alleen roestvrijstalen potten!)

Bereiding van het Ayahuasca recept:

 • Doe 300 ml water samen met mimosa en zuur in een steelpan. Zet de pot op het fornuis.
 • Verwarm de kachel. Wacht tot het begint te koken. Laat nu het mengsel 3 minuten koken. Dan minimaliseren we de warmte, zodat deze niet meer kookt. Bij deze lagere temperatuur laten we het daar vijf minuten staan.
 • Met een smalle zeef of een katoenen doek (bijvoorbeeld een oud T-shirt) filteren we het plantmateriaal uit en gieten we de vloeistof in een nieuwe container.
 • De plantendelen bevatten nog voldoende actieve bestanddelen. Dus zetten we ze terug in de pot, voegen water toe en herhalen we de vorige stappen nog 2 keer.
 • Giet de resterende vloeistoffen in een grote pan en kook heel langzaam op een laag vuur tot er nog maar een kleine hoeveelheid over is die in een kopje past.
 • Voor consumptie worden de Peganum harmala zaden nu gemalen (bijv. met een koffiemolen of mortel) en vervolgens met water gedronken. 15 minuten later drinkt u het kopje met het DMT-actieve ingrediënt erna.

Als alternatief voor het koken, kunt u de DMT ook extraheren en daarna roken. Het is echter aan te raden om DMT eerst te leren kennen door middel van Ayahuasca. Hier is de echt heel eenvoudige gids voor de extractie:

Het effect van Ayahuasca

In dit hoofdstuk gaan we uitgebreid in op de verschillende aspecten van het ayahuasca-effect. Dit omvat het effect op de geest, op het lichaam, maar ook de effecten op lange termijn en de exacte actieve ingrediënten. Ook de resultaten van wetenschappelijke studies zullen worden opgenomen.

Voor de ongeduldige hebben we het belangrijkste ayahuasca-effect van tevoren als volgt samengevat:

 • Zeer sterke optische hallucinaties (CEV’s met gesloten ogen en OEV’s met open ogen) en fenomenen zoals heldere kleuren, pulserende kleurenspelletjes, vervormde ruimtelijke waarneming, glimp van fictieve wezens (dieren, mensen, mythische wezens) of objecten (planten, enz.), geometrische patronen op oppervlakken – gewoon "zeer trippy"!
 • Akoestische hallucinaties zoals het horen van de "goddelijke stem" of het communiceren met familieleden die zijn overleden, bijvoorbeeld.
 • Fundamentele inzichten en visies over zichzelf en de kosmos (een van de belangrijkste effecten en kenmerken van deze helende drug!)
 • Dit maakt zelfgenezende effecten mogelijk (zoals verslavingen, dwang of psychische stoornissen zoals depressie – sommigen willen ook hun kanker laten verslaan, zie hieronder het hoofdstuk "Ayahuasca-ervaringen"). Er vindt een bepaalde vorm van fysieke en mentale zuivering plaats. Veel mensen kopen alleen maar Ayahuasca vanwege het!
 • Psychedelische ervaring (opkomst van het onderbewustzijn, "opening van de ziel")
 • Bijna-dood-ervaring mogelijk (de "ziel" verlaat het lichaam en kan in andere dimensies of het universum reizen)
 • Gevoelens van gelukzaligheid, cognitie, kennis, het gevoel van de "All Whole" (Entheogen) – in zeer zeldzame gevallen angsten of ongemak (meestal duurt slechts een korte tijd en wordt verondersteld om de genezing te dienen)
 • Fysiek gezien treedt het Ayahuasca effect bijna altijd op bij braken – volgens sjamanen braakt de consument er zijn slechtheid mee en duwt het weg als onderdeel van het reinigingsproces (deze misselijkheid duurt meestal maar een korte tijd, evenals duizeligheid).
 • Verdere effecten en symptomen zijn te vinden in de bijbehorende hoofdstukken meer

Hieronder beschrijven we alle aspecten van het effect in detail.

 ayahuasca experienceAfbeelding: Een consument illustreerde de ervaring als een artistiek beeld.

Algemene informatie over het Ayahuasca-effect

Het hallucinogene effect van ayahuasca is een van de sterkste intoxicatietoestanden ter wereld! Het werd oorspronkelijk gebruikt als sjamanistisch middel en vervult deze functie tot op de dag van vandaag. Veel consumenten ervaren een soort innerlijke zuivering, sommigen willen zelfs dat hun kanker wordt overwonnen. In ieder geval moet men deze hallucinogene drug met groot respect benaderen. Geen angst, maar gezond respect! Het is ook essentieel dat je de hele dag niets gegeten hebt – anders kan het effect niet in al zijn glorie of soms helemaal niet optreden.

Het ayahuasca effect verschijnt dan langzaam na een kwartier tot 60 minuten na consumptie. De duur van de reis, die dan begint en vergezeld gaat van vele hallucinaties, is ongeveer 6 uur. Minstens 2 uur – afhankelijk van de dosering en individuele constitutie. Onder bepaalde omstandigheden kan de dronkenschap echter 12 uur of langer duren. In de regel is het ergste echter voorbij na 6 tot 8 uur.

Het lawaai wordt in de eerste plaats gekenmerkt door optische en akoestische "hallucinaties". De aanhalingstekens zijn te danken aan het feit dat de moderne (door het Westen beïnvloede) wetenschap de zintuiglijke indrukken van door drugs veroorzaakte bewustzijnsstaten puur fictief herkent. In werkelijkheid echter (althans volgens de mening van de inheemse gebruikers, die deze geneeskrachtige drug al duizenden jaren kennen) opent de mens de poorten door het ayahuasca-effect in dimensies die anders voor hem gesloten zouden blijven. Of het hier alleen gaat om het eigen onderbewustzijn of om het blootleggen van objectieve niveaus van zijn, valt nog te bezien. Hoe dan ook, de consument verzamelt enorme, zeer persoonlijke indrukken en inzichten. Deze hebben vaak betrekking op zijn leven en zijn uitdagingen of mentale problemen. Het wordt daarom ook specifiek gebruikt om bijvoorbeeld verslaving of psychische aandoeningen te genezen. Heel wat consumenten kopen Ayahuasca juist om dit helende effect te bereiken!

Dergelijke ervaringen gaan gepaard met een enorme verandering in de zintuiglijke waarneming. Deze hallucinaties komen meestal voor in optische vorm, waarbij dit zintuiglijke veld bijvoorbeeld felle kleuren, wazige vormen, patronen of zelfs onbekende entiteiten ziet. Het horen kan leiden tot communicatie met dergelijke entiteiten, zoals overleden familieleden. Deze ervaringen doen sterk denken aan bijna-dood-ervaringen. En inderdaad, sommige consumenten van Yage verlaten hun lichaam en gaan op buitenaardse reizen. Het is heel moeilijk om het hele spectrum van actie te beschrijven. Het spreidt zich zeer breed uit en is individueel heel anders. Hieronder beschrijven we echter de belangrijkste ayahuasca-effecten op lichaam en geest in meer detail. Trip rapporten geven een dieper inzicht in de effecten van deze sacrale drug. Deze kunnen dan hieronder in het artikel worden bekeken.

In principe moet men weten dat de belangrijkste werkzame stof genaamd DMT (dimethyltryptamine, ook wel bekend als "Gods molecuul") niet door het menselijk lichaam kan worden opgenomen tijdens orale consumptie (bijv. drinken). Hoewel het het meest gewelddadig en het langst (en ook het meest helend) werkt, heb je er een tweede substantie voor nodig. Dit zijn zogenaamde MAO-remmers. Simpel gezegd betekenen deze stoffen dat het lichaam in staat is om de werkzame stof DMT in de eerste plaats op te nemen en effectief te verwerken in geluid. Beide componenten komen in verschillende planten voor. Om deze reden heb je minstens 2 plantendelen nodig om dit geneesmiddel te produceren. Dus de meeste mensen kochten ayahuasca eerder dan een afgewerkt pakket. Hier heeft de winkel al de dosering en selectie gemaakt, dus je hoeft alleen nog maar te koken en voor te bereiden. Tegenwoordig moet je het zelf doen, maar dat is geen probleem.

Dr. Christian Rätsch, een drugsonderzoeker, stelt ook dat als het effect wordt verminderd, het mogelijk is om mensen met een kleine alcoholconsumptie te stimuleren, aangezien de werkzame stof DMT dan op korte termijn opnieuw een "opleving" ondergaat. Beginners mogen dergelijke experimenten echter niet worden afgeraden! Alleen ervaren psychonauten kunnen een dergelijk avontuur aangaan na voldoende ervaring met deze stof te hebben opgedaan. De eerste Ayahuasca-Trip zal sowieso zo goed klinken, dat je nauwelijks behoefte hebt aan een verfrissing. De verzamelde indrukken en inzichten zijn te urgent, te verbluffend!

Ayahuasca effect op de geest

Het ayahuasca effect op de geest zal in het volgende als een overzicht worden gepresenteerd. Nadien wordt verdere uitleg gegeven over het psychologische aspect van het Ayuasca-effect. Dan concentreren we ons op het fysieke effect.

 • Open-Eye-Visuals (OEV) – visualisaties veroorzaakt door het geneesmiddel (hallucinaties) in open ogen. Veel hallucinogenen ontvouwen dit alleen in hoge doses en bieden anders "alleen" CEV’s aan. Ayahuasca, aan de andere kant, veroorzaakt meestal extreem sterke hallucinaties! Dit kan eerder zwak beginnen dan dat er plotseling lichtstralen en helder glanzende of zelfs lopende kleuren of geometrische patronen (in pulserende of veranderende vorm) verschijnen. In de loop van de ervaring kunnen ook fictieve entiteiten zoals dieren, geesten, overleden voorouders, geografisch verafgelegen vrienden en soortgelijke figuren naar voren komen. Deze worden als zo duidelijk en reëel ervaren dat ze als onderdeel van de werkelijkheid worden ervaren en geaccepteerd. Soms communiceren ze zelfs met u. Sommigen beweren dat deze drug deuren opent naar dimensies en werelden die anders gesloten zouden blijven – maar de wetenschap noemt het hulpeloos "fictieve hallucinaties".
 • Closed eye visuals (CEV) – visualisaties en hallucinaties met gesloten ogen. Dit omvat in de eerste plaats kleurpatronen. Maar ook innerlijke beelden en scènes kunnen verschijnen, die men als in een bioscoopfilm waarneemt. Deels duik je als in een computerspel in deze CEV-wereld en manoeuvreer je erin als een leidend wezen.
 • Ook akoestische hallucinaties kunnen optreden. Deze omvatten bijvoorbeeld het horen van buitenlandse stemmen die tegen u spreken. Maar soms zie je de spreker(s) ook als een herkenbaar wezen en begin je een gesprek met hen. Ook kosmische klanken of harmonieuze tonen worden gerapporteerd.
 • Fundamentele kennis en inzichten in de aard van de dingen zijn essentieel voor het Ayahuasca effect. Dit geldt zowel voor de eigen persoonlijkheid als voor grote kosmische of wereldhistorische contexten. De oorsprong en de gemeenschappelijkheid van de religies worden gezien of ook die van ziekte, dood of gelukzaligheid. Veel dingen lijken plotseling heel duidelijk en duidelijk, worden voor het eerst gezien vanuit een nieuw, zogenaamd correct licht.
 • Door dit inzichtelijke standpunt ervaren veel consumenten een remedie voor een grote verscheidenheid aan kwalen. Van drugsverslaving wordt gezegd dat ze genezen is, evenals obsessief-compulsieve stoornissen, depressie, chronische ziekten en zelfs kanker. Veel mensen kopen ayahuasca voornamelijk om deze reden!
 • Over het algemeen vindt er een diepe psychedelische ervaring plaats. Dit betekent dat de ziel zich opent en dat dingen die diep in het onderbewustzijn verborgen zitten naar boven komen of verwerkt kunnen worden.
 • Entheogene ervaring – de consument krijgt het gevoel van "alle eenheid" en voelt zich onderdeel van het "geheel". Dit spirituele gevoel zorgt voor grote tevredenheid, vreugde van hart en innerlijke vrede. Het lijkt wel alsof men net een groot deel van de laatste grote goddelijke waarheid heeft meegemaakt en meegemaakt. Een ervaring die nauwelijks onder woorden te brengen is! Het is niet voor niets dat het belangrijkste werkzame bestanddeel DMT ook wel een "molecuul van God" wordt genoemd.
 • Meestal gaat de reis gepaard met een grote vreugde en tevredenheid. De verkregen inzichten voelen goed aan en beloven innerlijke groei, zelfs na de Ayahuasca-ervaring. Je bent blij om je over te geven aan wat je hebt meegemaakt en jezelf te laten drijven. Veel momenten van ervaring zijn echter niet bewust achteraf te onthouden, maar hebben onbewust een blijvend effect.
 • Visionaire ervaring – de consument krijgt inzicht in de (mogelijke) toekomst of krijgt andere visies onthuld. De sjamanen in het Amazonegebied herkennen bijvoorbeeld de oorzaak van ziekten bij hun patiënten en kunnen zo helpen.
 • Astrale reizen en bijna-dood ervaringen zijn mogelijk. De ziel maakt zich als het ware los van het lichaam en kan in andere dimensies of werelden rondtrekken. Op deze manier komt men bijvoorbeeld in contact met overleden familieleden of reist men door het zonnestelsel of bezoekt men andere planeten. Dit wordt meestal opzettelijk beïnvloed en bestuurbaar door de eigen geest.
 • Zelfs als het slechts zeer zelden voorkomt, kan het effect ook gedeeltelijk of overwegend negatief zijn (hoewel men er ook uit zal groeien). In zo’n geval wordt de consument ongerust, ziet hij negatieve wezens en kan hij een echte horrorreis maken. In werkelijkheid gebeurt dit nauwelijks met Ayahuasca – hoe dan ook, dergelijke ervaringen komen ook zeer zelden voor bij andere hallucinogenen en zijn een populaire legende om de nieuwsgierigen bang te maken door een schrikken.

De hallucinogene alkaloïden van de plant (vooral DMT en 5-MEO-DMT) ontvouwen hun volledige effect alleen in combinatie met MAO-remmers van een andere plant – dus je moet altijd minstens twee verschillende stoffen bereiden en als drankje drinken. In principe behoort het Ayahuasca effect tot de meest intense psychedelische ervaring op het gebied van natuurlijke drugs! Het effect vergelijken met andere psychedelica zoals paddo’s zou geen recht doen aan de werkelijkheid. Als Magic Mushrooms de fiets in de psychedelische wereld zouden zijn, zou Ayahuasca waarschijnlijk een soort vliegtuig zijn.

Het ayahuasca-effect kan over het algemeen worden omschreven als een droomachtig landschap waarin de consument binnenkomt. Zeer sterke optische hallucinaties begeleiden elke reis. Deze uiten zich bijvoorbeeld in abstracte geometrische vormen, patronen en pulserende kleuren. Maar vaak worden ook vreemde wezens waargenomen, bijvoorbeeld als belichaming van God, dieren, engelen, mythische wezens of zelfs demonen. Bij zulke goden of goddelijke wezens is er soms ook een communicatie waarbij deze entiteiten met de gebruiker over persoonlijke zaken praten. Diepgaand inzicht in het eigen gedrag en de oorzaken van persoonlijke problemen komen vaak aan het licht – een typisch effect. Daarom kopen veel mensen Ayahuasca vanwege deze ervaring, die vervolgens doelbewust tot stand komt om de diepere oorzaken van hun eigen denk- en gedragspatronen te onderzoeken en oplossingen voor problemen te ontwikkelen.

Een verder effect bestaat met name bij een hogere dosis in een ervaring die als een astrale reis wordt ervaren. De consument scheidt zijn ziel van het fysieke lichaam en reist in dimensies en tijden die voorheen voor hem verborgen waren. Hij kan plotseling vliegen, naar andere planeten of werelden reizen en soms zelfs in de toekomst kijken of met de doden praten.

Verder worden verschillende ayahuasca-effecten beschreven. Meestal worden ze beschreven als een soort diepe spirituele ervaring van God. Maar het effect van Yage is altijd heel anders dan dat van consument tot consument, waarschijnlijk nog anders dan bijvoorbeeld hallucinogene schimmels. Hieronder vindt u diverse ervaringen als reisverslagen om te lezen.

Ervaren psychonauten melden echter een meer beheersbaar effect met Ayahuasca thee dan met andere psychedelische stoffen. Terwijl men zich met psilocybine bevattende paddestoelen en Meskalin cactussen bijvoorbeeld eerder voelt op een naderende energiegolf, die men zo moet accepteren, kan men het Yage-effect beter beheersen. Als men zich bijvoorbeeld slecht voelt, braakt het lichaam en maakt het zich vaak vrij. Daarom zijn horrorreizen de uitzondering. In ieder geval maken horrorreizen deel uit van de effecten van hallucinogene drugs, maar in werkelijkheid komen ze, zelfs met de LSD-ervaring, slechts zelden voor – in tegenstelling tot de bloeddorstige media die ons willen verkopen.

Toen bijvoorbeeld de Duitse Pro7-presentator Joachim Winterscheidt "Joko" Ayahuasca in het Zuid-Amerikaanse regenwoud in Ecuador had genomen met een sjamaan in een typisch ritueel, ervoer hij de reis als niet aangenaam. Vervolgens, onze kwaliteit media headlined belachelijke krantenkoppen over het vermeende gevaar van deze helende drug zoals: "Ayahuasca: Zo gevaarlijk is de drug die Joko slikte op TV".

Pure bullshit! En dat soort woorden stoppen we meestal niet in onze mond. Maar hier raakt het de spijker op de kop. Het Ayahuasca-effect is al duizenden jaren een integraal onderdeel van de inheemse cultuur van vele volkeren van Latijns-Amerika. Maar wanneer hedonistische Europeanen dit spirituele instrument willen misbruiken als een extase-achtige partydrug, vragen ze zich natuurlijk af wat het "merkwaardige" effect is. Ayahuasca is iets zeer intiem, persoonlijk – en niet een ervaring die moet worden begeleid door een camerateam.

Overigens hebben onderzoekers volgens Wikipedia een zeer interessant aspect gevonden in het onderzoek naar deze drug: Langdurige consumenten van deze drank hadden een stabielere persoonlijkheid en een beter geheugen dan de controlegroep van de studie.

ayahuasca effect Afbeelding: Tekening van een consument om het spectrum van effecten te illustreren tijdens een traditionele ceremonie.

Ayahuasca effect op het lichaam

Het ayahuasca-effect op het menselijk lichaam is afhankelijk van de dosis en de staat van intoxicatie. Een van de meest voorkomende fysieke effecten is braken. Dit moet echter worden geïnterpreteerd als een belangrijk onderdeel van het reinigingsproces. Yage wordt verondersteld om lichaam en geest te zuiveren, dus het lichaam braakt van giftige stoffen en mogelijk andere spiritueel gematerialiseerde slechtheid. Een overdosis ayahuasca is daarom ook vrijwel onmogelijk of niet schadelijk. Men kan er niet aan sterven – ook al ervaren sommige reizigers hun eigen dood als een bijna-dood-ervaring, het lichaam kan niet sterven aan een overdosis ayahuasca. Afgezien van ernstige misselijkheid en diepe, trance-achtige slaap, zou een overdosis geen enkel fysiek effect hebben.

Een ander ayahuasca-effect van fysieke aard zou ook zweten zijn, wat soms als zeer uitgesproken kan worden ervaren. Daarnaast is er een lichte stijging van de bloeddruk en een iets snellere pols. Duizeligheid en rillingen kunnen echter ook optreden als waargenomen koude buien. Daarnaast treedt diarree af en toe op als bijwerking.

Daarnaast is een ander opmerkelijk effect van Ayahuascatee het behoud van het fysieke bewegingsapparaat voor zover mogelijk. Dit betekent dat de consument normaal gesproken de controle behoudt over zijn motoriek, d.w.z. hij hoeft niet op alle vier fours te kruipen zoals bij alcoholische intoxicatie of zou zelfs niet kunnen bewegen. Natuurlijk moet u tijdens de reis blijven en situaties vermijden waarin gecoördineerde bewegingen essentieel zijn om te overleven (bv. op straat).

Een fysieke afhankelijkheid van Ayahuasca-thee is niet bekend. Ook moet worden ontkend dat het bedoeld is om verslavend te zijn. Dergelijke psychedelische ervaringen zijn dagelijks niet haalbaar. Enerzijds zou dit te vermoeiend zijn voor de psyche. En aan de andere kant zou de tolerantie zeer snel toenemen, zodat er na een zeer korte tijd geen echt effect te zien zou zijn of men zou wennen aan het effect.

Men moet echter niet overhaast ayahuasca kopen omdat er geen negatieve aspecten lijken te zijn. Omdat die er zijn! Net als elke psychedelische thee bevat de yagethee ook het gevaar van het ontstaan van een drugspsychose. Daarom mogen mentaal onstabiele en niet-volwassen mensen het niet consumeren.

Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten op lange termijn

Een wetenschappelijke studie van westerse onderzoekers over het curatieve effect van ayahuasca op matige consumptie op lange termijn heeft verbazingwekkende resultaten opgeleverd. Hieronder volgt een citaat uit onderstaande bron:

Het wetenschappelijk onderzoek werd uitgevoerd door de psychiater Charles Grob, de Universiteit van Californië [UDV], Los Angeles en de etnobotanist Dennis McKenna van het Heffter Research Institute. Zij is de eerste die de toxiciteit van de stof test.

Grob’s team, waaronder farmacoloog James Callaway van Finland, psychiater Rick Strassman van de Universiteit van New Mexico en een groep Braziliaanse onderzoekers, onderzocht 15 mannelijke leden van de Uniao do Vegetal, een religieuze beweging die, net als de Santo Daime religie, gebaseerd is op de gemeenschappelijke inname van ayahuasca. Alle deelnemers zijn al minstens tien jaar actief lid van een kerkgemeenschap aan de Amazone in Brazilië.

De thee wordt minstens twee keer per maand ritueel gedronken. De ceremonies omvatten toespraken van een priester (of Mestre) en liederen waarin de schoonheid van de natuur wordt geprezen. Leden van de UDV nemen nooit ayahuasca buiten de rituelen. De kerk eist een strikte onthouding van alle andere bedwelmende middelen, waaronder tabak.

De leden werden onderworpen aan een uitgebreide reeks biomedische, neuropsychologische en persoonlijkheidstests, samen met een vergelijkingsgroep van 15 mannen die geen yage consumeren.

Er waren geen negatieve effecten. Eerder, toonden de meeste proefpersonen een uitstekende gezondheidstoestand, die zij aan het rituele gebruik van de drug toeschreven.

Velen meldden vele persoonlijke problemen alvorens zich bij UDV aan te sluiten, met inbegrip van depressie, bezorgdheid en substantiemisbruik, vooral alcohol. Zij beschreven hun toenmalige gemoedstoestand als impulsief, respectloos, respectloos, boos, onverantwoordelijk en onsuccesvol.

Alle 15 onderwerpen van de UDV dachten dat hun ervaring met de rituele inname van ayahuasca "een diepgaand effect had op hun leven", aldus de studie.

Over het algemeen gaan ze ervan uit dat hun eerste ervaring een transformatief karakter had, met nachtmerrieachtige taferelen van ellende en zelfvernietiging die hen zouden overkomen als ze hun leven zouden voortzetten. Na verloop van tijd veranderde de levensstijl en werden de beelden positiever.

Actieve ingrediënten in yage thee

Het effect van yagethee is terug te voeren op tal van verschillende actieve ingrediënten, waarvan de tryptamines rond het DMT-geneesmiddel het belangrijkst zijn. In principe is het werkingsmechanisme het volgende: Omdat het lichaam DMT niet kan verwerken tijdens orale consumptie, heeft het zogenaamde MAO-remmers nodig. Deze zorgen ervoor dat het lichaam ook de bestaande DMT kan metaboliseren. Daarom heb je ook 2 verschillende planten nodig voor de thee. Het resultaat is het bekende effect.

Hierbij een volledige lijst van alle bekende actieve ingrediënten van de Yage thee:

 • Dimethyltryptamine (DMT kan ook puur worden gekocht en gerookt)
 • 5-MeO-DMT
 • schaden
 • DMT-NO
 • tetrahydrochemine
 • acetylnorharmine
 • bufotenine
 • N-methyltryptamine
 • harmalol
 • harminamide
 • methylkwetsend
 • schadelijk zuur
 • schadelijke N-oxide
 • harmalin
 • harmol
 • 2-Methyl-1,2,2,3,4-tetrahydro-ß-carboline (of kortweg "2-MTHBC")
 • d4-5-MeO-DMT
 • harmalinezuur
 • 6-methoxytryptamine
 • Banistenosid A en Banistenosid B
 • Shihunin
 • tetrahydronorharmine
 • Dihydroshihunin en tenslotte
 • ketotetrahydronorharmine

(willekeurige volgorde)

Foto’s van het Ayahuasca effect

In theorie hebben we het ayahuasca-effect nu voldoende besproken. Vaak zeggen foto’s echter meer dan duizend woorden. Daarom willen we in het volgende overzicht een verzameling foto’s laten zien die de reis in zijn effect illustreren. Dit alles geeft een klein inzicht in deze toenmalige ervaren wereld. Ze zijn afkomstig van consumenten en rapporteren daarom uit de eerste hand:

De duur van de actie van Ayahuasca

Zoals hierboven vermeld is de actieduur van Ayahuasca tussen de 2 en 6 uur. Na uiterlijk 8 uur zou het effect echter bijna volledig moeten zijn verdwenen. Als men de verschillende ervaringsrapporten (ook via de Engelse reisverslagen) in het net leest, dan ontdekt men een effectduur van gemiddeld 4 tot 6 uur, waarin het belangrijkste evenement plaatsvindt.

De volgende dag moet je uiterlijk na het slapen helemaal nuchter en helder in je hoofd zijn. Wat je hebt meegemaakt, moet natuurlijk wel verwerkt worden, maar het blijft niet dagenlang werken zoals bij iboga. Maar iboga zou ook een nog sterkere genezende werking hebben dan yage thee! 80% van alle heroïneverslaafden moet worden bevrijd van hun verslaving na slechts één aanvraag met iboga.

Volgens Dr. Christian Rätsch zou men de actieduur van Ayahuasca kunnen verlengen door tegen het einde van de reis wat alcohol te drinken. Hij beveelt whisky aan. Dit moet echter alleen worden gedaan als ervaren consument, aangezien gemengde consumptie over het algemeen riskant is.

Dosering

Er zijn verschillende informatie over de dosering van Ayahuasca in de literatuur en in het net. In het verleden kon je een kant-en-klare ayahuasca kit kopen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u een optimale dosering voor één persoon bereikt. De dosering hangt ook hoofdzakelijk af van de kwaliteit en het type van de gebruikte planten. Afhankelijk van de gebruikte grondstof wordt hier een andere hoeveelheid geschat. Meer details vindt u in het hoofdstuk "Recepten". Het bevat de meest voorkomende en meest geteste hoeveelheden.

Ter illustratie van de mate waarin de doseringsgegevens uiteenlopen, wordt het volgende vergeleken. De etnobotanist Jonathan Ott stelt als dosisaanbeveling voor Ayahuasca dat 160mg harmalin (als MAO-remmer) en 60mg DMT (als effectieve werkzame stof) een sterk psychedelisch effect zouden hebben. Ervaringsrapporten van gebruikers van Ayahuasca.com, aan de andere kant, spreken van 300mg harmalin en 300mg DMT voor een standaard ervaring.

Zelfs als deze doseringsgegevens juist waren, zou men nog steeds met een groot probleem worden geconfronteerd. Hoe kunnen deze twee stoffen in een dergelijke hoeveelheid betrouwbaar aanwezig zijn? De planten die deze stoffen bevatten, zouden in het laboratorium moeten worden geëxtraheerd en vervolgens zou de zuiverheid van de werkzame stoffen in detail moeten worden onderzocht om dit te garanderen. Het is voldoende om te vertrouwen op de algemene doseringsaanbevelingen voor planthoeveelheden.

Consumptie – waar moet rekening mee worden gehouden!

Een belangrijk punt om in gedachten te houden bij het consumeren van Ayahuasca! Omdat de plantendelen die MAO-remmers bevatten soms negatieve tot dodelijke effecten op het lichaam kunnen hebben. Dit is het geval als u andere stoffen en stoffen zoals geneesmiddelen (bijv. antidepressiva, SSRI, ….) of bepaalde voedingsmiddelen hebt ingenomen zonder het te weten. In dit geval kan het tot ernstige complicaties leiden. Een dergelijke lijst van stoffen die niet mogen worden geconsumeerd in verband met de MAO-remmers van de Yage vindt u hier op het internet.

Anders is het belangrijk om te weten dat men deze sjamanistische drank alleen op een lege maag moet drinken. Anders zal het ayahuasca-effect zich nauwelijks of helemaal niet ontvouwen en zou men het gratis hebben gekocht en ook uitgebreid voorbereid. Als het te walgelijk smaakt, kunt u uw neus vasthouden. Dit zou de consumptie gemakkelijker te verdragen maken, maar de smaak is duidelijk gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Het is aan te raden om helemaal niets te eten en alleen water te drinken gedurende de hele dag! De echte rituelen vereisen zelfs enkele dagen vasten. Hier worden veel stoffen en stoffen (zoals suiker of alle bedwelmende stoffen, waaronder sigaretten en koffie) vermeden. Dit moet lichaam en geest zoveel mogelijk voorbereiden op de psychedelische reis. Op deze manier kan het effect zeker gemaximaliseerd worden, maar in de westerse cultuur is het moeilijk te handhaven en niet absoluut noodzakelijk. Zie ook het hoofdstuk over het ritueel en het speciale Ayahuasca dieet.

Daarnaast is er de waarschuwing tegen Ayahuasca gemengd gebruik! In geen geval – en zeker niet als nieuwkomer of eerste keer als consument – mag u alcohol of andere drugs samen met ayahuasca in gemengd gebruik nemen. Dit vervalst of ruïneert niet alleen het effect, maar kan ook gezondheidskritische gevolgen hebben. Er moet altijd een trip-sitter zijn. Dit is een persoon aan wie je volledig vertrouwt en die zelf volledig nuchter blijft.

Ayahuasca ritueel en ceremonie met speciaal dieet

Een "echt" Ayahuasca-ritueel kan alleen worden uitgevoerd door een getrainde sjamaan. Zo’n sjamanistische opvoeding duurt vele jaren, niet zelden tientallen jaren en vindt traditioneel plaats in de leefomgeving van de Amazone-indianen. Daar is de Ayahuasca ceremonie een stevig verankerd ritueel dat al duizenden jaren wordt beoefend.

De "Encyclopedie van Psychoactieve Planten" geschreven door etnobotanist en plantenexpert Dr. Christian Raetsch bevat een interessante anekdote over de ontdekking van deze drug. Iemand moet immers het idee hebben gehad om ayahuasca-thee te maken. De legende gaat dat de Yage-geest zich vooral heeft geopenbaard:

"Lang geleden leefde er een uitstekende jager in het regenwoud. Op een dag, ver van zijn huis, hoorde hij een liaan tegen hem spreken. De jager, die veel wist over hoe hij giftige stoffen moest voorbereiden voor de jacht op wortels, schors en zaden, wist van de kracht van planten. Hij keerde terug naar huis met zijn nieuwe vondst. De volgende nacht had hij een droom, waarin de geest van de liana hem uitlegde, hoe hij met haar een brouwsel kon bereiden, waarmee vele verschillende ziekten genezen konden worden. «

Een traditioneel Ayahuasca-ritueel wordt gepland en uitgevoerd door een bekwame sjamaan voor dagen in vele details. Dit omvat het zorgvuldig verzamelen van de benodigde Yage plantendelen en wortels of schors. Ondertussen oefent de consument dagenlang vasten en bereidt hij zijn lichaam en geest apart voor op deze ervaring. Dit is het zogenaamde "Ayahuasca-dieet". Gedurende enkele dagen doet men afstand van bepaalde voedingsmiddelen (suiker, zout, …. ) en alle psychoactieve drugs, waaronder koffie, sigaretten, enz.

Voorafgaand aan de theeconsumptie houdt de Yage sjamaan een toespraak en vraagt om goddelijke hulp. In de loop van het effect worden dan verschillende gezangen geïntoneerd. Dokter Raetsch geeft een exacte beschrijving van het ritueel van de Shipibo-indianen op zijn website of in zijn boek. Wanneer men op eigen gezag ayahuasca koopt, is het onwaarschijnlijk dat een dergelijke uitgebreide procedure zal worden uitgevoerd. Het is echter belangrijk om een lege maag te hebben en geen medicijnen etc. intus. Bovendien moet je alleen winkelen in een winkel die goede kwaliteit verkoopt.

Reizen naar Peru en Zuid-Amerika

Tegenwoordig is er een groeiende trend om deel uit te maken van zo’n oud Ayahuasca-ritueel. De zoekers reizen naar de landen van herkomst Peru, Ecuador, Colombia en omgeving.  Zo’n Ayahuasca reis duurt een paar dagen en kost veel, maar het kan met de hand gedaan worden. Het aanbod van "kapitari" moet als voorbeeld worden genoemd:

https://www.kapitari.org/

Daar duurt een verblijf voor een traditioneel Ayahuasca ritueel ongeveer 7 dagen en kost 800 dollar (ongeveer 750 euro). De zuivere duur van het ritueel is 4 dagen! Het valt op dat de Yage sjamanen de drug daar veel serieuzer nemen dan wij hier in het buitenland (in ieder geval wat betreft de voorbereiding zoals dieet, vasten etc.).

Als alternatief kunt u natuurlijk ook gewoon ayahuasca kopen en zelf meenemen. Natuurlijk is de prijs veel lager. Hoe dan ook, als je net in zo’n land hebt gereisd en van plan bent om Yage uit te proberen, kun je meteen de kans grijpen.

Ayahuasca-ervaringen en reisverslagen

Hierbij worden enkele geselecteerde Ayahuasca-ervaringen samengevat als ervaringsverslagen ("trip reports"). Sommige rapporten zijn ook volledig gereproduceerd. We haalden meestal alleen de belangrijkste momenten uit ons standpunt en distilleerden ze als het ware uit de voorbereiding van Yage. De meeste rapporten komen van consumenten die ayahuasca hebben gekocht via online verkoop of een ceremonie met de sjamaan.

Of men zelfs maar kan spreken van een "Ayahuasca Trip" is zeer de vraag. Zoals bijna alle ervaringen melden, ziet het er niet uit als een klassieke drug als een reis. Ayahuasca functioneert eerder als een spiritueel middel. Een veldrapport vertelt ons zelfs dat hij zijn kankertumor er alleen maar mee kon verslaan! Niet weinigen schrijven dat je hiermee de hele mensheid van haar gruwelen zou kunnen genezen. Je ziet, in het Ayahuasca effect is er een ongelooflijk diepgaand potentieel van genezing en zelfkennis.

Omissies in de rapporten zijn gemarkeerd met vierkante haakjes […..] vanwege hun soms lange lengte. Markeren in vetgedrukte vorm door ons.

Ayahuasca ervaring als een compleet reisverslag:

Vanuit het Eve-and-Rave-Forum rapporteert een gebruiker zeer levendig over zijn Ayahuasca-ervaring en het effect van deze stof. Overigens maakte hij deze ervaring met een sjamaan. Zo beschrijft hij zijn reisverslag:

"Nou, het is nu bijna twee weken geleden. Ik stemde ermee in om een ayahuascar ritueel te doen. Een week voordat ik minder en lichter was gaan eten, had ik afstand gedaan van alcohol en had ik iets naar mijn lichaam gekeken. Ik had al vier maanden geen psychedelische ervaring en keek uit naar de Yage. Ik wist het nog niet en wist niet echt wat ik kon verwachten. Ik had er al veel over gelezen en gehoord en nu zou ik het zelf ervaren.

De laatste twee dagen had ik niets gegeten en was behoorlijk hongerig toen ik op weg was naar de rituele plek.  Op het station werd ik opgehaald door mensen die ook een verslag moesten schrijven.

Aangekomen op de plaats van het ritueel, waren er enkele misverstanden, omdat de ruimte niet aan alle verwachtingen voldeed. Ongeveer 25 mensen zouden aan het ritueel deelnemen en sommigen stonden al voor het huis te wachten.

De instelling was als volgt. In
een grote ruimte ligt iedereen in een cirkel op een parketvloer. Er was een klein toilet in deze kamer. Een trap leidde naar een soort achtertuin die aan de ene kant begrensd werd door een soort volkstuin met een rijtuig met nog twee toiletten.

De set was goed, ik was een beetje zenuwachtig, hongerig (behoorlijk bedwelmd door het) en helaas niet helemaal fit (waarschijnlijk een beetje te weinig gegeten).

De sjamaan begroette ons en vertelde ons over de Ayahuasca voordat de ceremonie begon.  De ceremonie was als volgt:

De sjamaan sprak eerst met de ayahuasca, rookte er overheen met een bundel takjes en deed iets met een kristal en een muziekinstrument dat eruit zag als een fan van droge bladeren.
Vervolgens vroeg hij de deelnemers om individueel naar hem toe te komen. Hij mat een deel, sprak tot dat deel en gaf het vervolgens aan de persoon.
Ik was de eerste, ik gleed over de vloer naar hem toe en dronk het dikke, donkerbruine brouwsel. Het smaakte beter dan ik had verwacht, nauwelijks bitter, en het was vooral lekker in Kakau.

Toen de distributieceremonie ongeveer halverwege was, merkte ik een verandering in de perceptie van de eerste zang. Een warm pulserend gevoel verspreidde zich naar mijn maag en de betekenis van optische en akoestische signalen begon geleidelijk te veranderen.

Al snel werd ik gestoord door het felle licht in de kamer. De intoxicatie was in zekere zin vergelijkbaar met het begin van een paddestoelreis, maar er was iets heel anders. Toen
de ceremonie bijna was afgelopen, begon het effect. Mijn optiek was fundamenteel veranderd. Niet zoals LSD of paddenstoelen, het was veel subtieler, maar nog steeds erg sterk.

Mijn gedachten begonnen te draaien als in een koortsdroom.
Mijn maag klaagde. In het algemeen was het lichaam zeer aanwezig door alle intoxicatie. Het was niet vervelend voor mij, maar mijn mangen was in staat om in te krimpen en mijn psyche gedroeg zich op dezelfde manier. Het was noch aangenaam noch psychedelisch, in strikte zin. De persoon die haar yage had gekregen nadat ik haar yage had gekregen, is al begonnen met een bezoek aan het toilet. Ik heb gewacht.
Uiteindelijk kreeg iedereen zijn yage, al snel ging het licht uit en begon de sjamaan te zingen en muziek te maken.

Ik was opgelucht, maar tegelijkertijd zette de ayahuasca een versnelling aan.
Het had me nu helemaal in zijn ban. Wat er nu is gebeurd, is zeer moeilijk te beschrijven. Het was alsof mijn ziel doorweekt was met een reinigingsmiddel. Mijn bewustzijn zat vol schuim en vuil dreef de hele tijd naar de oppervlakte. Het was erg onaangenaam. De donkerste kanten van mij dreven langs me heen. Ik had mijn ogen gesloten, het openen van de ogen was uit den boze. De CEV’s waren niet gestructureerd, het zag eruit als grijze Cottage Chese, gemengd met mijn koortsige gedachten.

Toen kwam mijn maag terug. Ik ging de trap af naar de binnenplaats naar de badkamer. Ik had geen zin om naar het bovenste toilet te gaan, omdat de meeste deelnemers nog steeds op hun dronkenschap wachtten en ik me erg naakt en op de een of andere manier niet op mijn plaats voelde. Als ik in de badkamer was, was het altijd hetzelfde. Eerst kwamen er "negatieve" dingen in mijn hoofd, daarna vond er een psychedelisch proces plaats, waarna mijn maag samentrekte en ik braakte. Ik heb een paar keer gebraakt. Daarna wilde ik een sigaret roken, maar na twee dammen werd ik ziek door de sigaret en ging ik terug naar het toilet.

Daarna ging ik terug de kamer in en struikelde voor me liggend naar de zang en muziek van de sjamaan. De muziek was de massale bestuurder van de reis. Nu waren mijn CEV’s overweldigend. Harmonisch vloeiende patronen in golven, vermengd met de beelden van mijn gedachten. Maar ik was nog steeds op een slechte manier.
Ik pauzeerde en vertelde de Ayahuaca dat ik niet goed was en dat ik moe was, beloofde attent te zijn.
Toen moest ik weer naar het toilet, deze keer kwam het aan beide kanten naar buiten, gelukkig had ik een plastic zak bij me. Ik had nooit
gedacht dat je na zo weinig eten nog zoveel materiaal in je spijsverteringskanaal had.

Tot slot braakte ik droog, zwart poeder. Ik had nog nooit iets dergelijks gezien in mijn leven en ik wist dat "het" nu buiten stond.
Nu voelde ik me ontspannen en zeer comfortabel.
Ik ging terug naar mijn mat en genoot van de rest van de intoxicatie.
Nu waren de CEV’s stil en zeer aangenaam. Ik zag hoe een kleine slang loskwam van de achtergrond van mijn visuals. Het werd steeds groter en groter en het glinsterde in alle kleuren. Ik wist dat het de ayahuasca was. Ik bedankte de slang, hoewel het tot dan toe eigenlijk erg vermoeiend en onaangenaam was. De slang kwam naar me toe en at me op, ik moet in slaap gevallen zijn, want dat is het laatste wat ik me herinner.

Ik droomde heel levendig en toen ik de volgende ochtend wakker werd, voelde ik me alsof ik weer geboren was.
Ik wist dit gevoel van psychisch douchen van andere planten en paddenstoelen. Maar met ayahuasca was het erg sterk.

Sindsdien heb ik al vele malen en bij verschillende gelegenheden gemerkt dat ik weer veel frisser ben en dat alle psychoslib is weggespoeld.
Het deed het heel goed. Ik neem waarschijnlijk weer ayahuasca.
Het werkelijke effect van de planten was min of meer verborgen in het lichaam. De tijd na de reis leerde me meer over Ayahuasca dan de reis zelf, omdat ik toen vooral bezig was met uitwerpen.

De volgende keer zal ik echter iets minder vasten. Ik denk door het onbekende vasten heen, ik had bijna te weinig energie voor deze reis. Ik deed mijn werk, maar toen viel ik in slaap. Iets met meer kracht kan geen kwaad.

Ayahuasca is een prachtig medicijn. Het kan niet worden vergeleken met wat ik weet (zelfs niet pure DMT). Het is zeker geen partydrug, maar ik denk dat iedereen die geïnteresseerd is in psychedelische drugs zal genieten van deze krachtige plantendrank.

Ik ben hem al veel verschuldigd! “

Ervaringen van klanten uit de online shop:

Ayahuasca kopen is gemakkelijk in de genoemde winkel. Wat de klanten daar rapporteren over hun ervaringen is hieronder weergegeven:

 • sinds ik dmt proef noem ik mij kimglosha "heerser van de conciessness".
 • dus als ayahuasca niet werkt weet ik niets van wat zou moeten werken. het is veruit het sterkste wat ik heb genomen, maar in peru met een sjamaan. ik zou niet zeggen dat het een hallucinogeen is, maar het opent deuren in andere subtiele werelden recht voor onze ogen net zo echt als je alles ziet. je ervaart dat alle dimensies met elkaar verbonden zijn en nog veel meer…..
 • Precies wat ik dacht: vrij goede kwaliteit voor iets uit de winkel. Ayahuasca is zeker niet voor mensen die gewoon een geweldige reis willen hebben…..
 • Nou – het vasten van een week is iets overdreven! Paar uren is perfect voldoende. En SOO het is niet weer zwaar – iedereen die al enige ervaring heeft met psychedelica zal het ook krijgen, ohgne sjamaan of instructie om visioenen op de dingen te hebben…..
 • Hartelijk dank voor het feit dat u ons toegang geeft tot deze stof. Het was een intense en inzichtelijke reis. Ik heb de dingen gemaakt die beschreven staan onder "Recupten".
 • Een negatieve ervaring waarbij geen ayahuasca-effect optrad is ook aanwezig en waarschijnlijk te wijten aan een onjuiste voorbereiding of onvoldoende zelfinformatie, zoals de slechte spelling suggereert. Deze gebruiker schrijft: "Wat een lading rommel heb ik de hele dag niet gegeten. Ik heb dit spul zes uur lang gekookt. Er is niets gebeurd. Zelfs mijn vriendin merkte het niet op. Ik denk dat het gewoon te weinig was.

Uitgebreide Ayahuasca-ervaring van een ceremonie:

In het drugsforum "eve-rave" meldt een gebruiker met de grappige naam "DerMitDerBongTanzt" in detail over zijn Ayahuasca-ervaring. Hij doet verslag van de dagen van voorbereiding en de ceremonie en het verbluffende effect:

De optische component was niet zo interessant, maar dat is niet wat ik wilde consumeren. Het was meestal beperkt tot geometrische, vrij bleke kleurenspellen, zoals ik ze ken van LSD. De hele kamer omcirkelde en voelde als een UFO in onze interpersoonlijke reis. Ik had mijn ogen bijna de hele tijd gesloten, omdat de ervaring mij iets intenser leek.

Ik zag de vlam van een kaars die achter zwarte ramen naar buiten kwam, rijen nummers die door mijn gezichtsveld kletterden, mieren die door mijn gezichtsveld kruipen, het hoofd van een oude man, een paar grote ogen en het hoofd van een uil. Ik probeerde contact te maken met deze zeer lichte visioenen, ik probeerde door de geometrische patronen te "duiken" om echte visioenen te krijgen, maar het lukte me niet.

Hoewel ik op dat moment teleurgesteld had moeten zijn, was ik dat niet. De Ayahuasca leek me te vertellen dat ik nog niet klaar was voor dergelijke dingen, die ik volledig kon accepteren. Ik had een indrukwekkende visie, ik zag energielijnen tussen alle deelnemers aan de ceremonie. Briljante gele lijnen die ons allemaal met elkaar verbonden.

[…]

Wat er toen gebeurde was het meest indrukwekkende van de hele ceremonie, misschien wel een van de sterkste ervaringen die ik ooit heb gehad. Ik had het gevoel dat mijn onderbewustzijn 'open' ging. Ik zat als een programmeur aan een computer en kon met mijn bewustzijn aan mijn onderbewustzijn werken, ik kon het herprogrammeren. Ik zag het voor me, bijna figuurlijk, hoe ik ongewenste gedachten/gewoontes uit mijn huidige bewustzijn uit mijn onderbewustzijn kon vissen en weggooien. Op die momenten moest ik slijm uitbannen.

Nadat ik wat dingen had weggegooid, merkte ik dat ik niet veel tijd meer over had en begon ik belangrijke dingen in mijn onderbewustzijn in te bouwen en te internaliseren. Dit proces was extreem kort, misschien wel vijf minuten, en ook echt veeleisend. Ik had zelfs licht zweet op mijn voorhoofd.

Zeer opmerkelijk in dit reisverslag is de beschrijving van de programmeeractiviteit. Als een hacker zat hij voor zijn onderbewustzijn en had 5 minuten de tijd om al het kwaad uit zijn ziel te hacken. Ik zet de stelling in de kamer dat Ayahuasca naast Ibogain de krachtigste therapeut op aarde is. Op een dag zal het zijn weg vinden in de psychotherapie, zelfs in het Westen.

"Ayahuasca: een plant die mijn leven heeft veranderd.

In dit ervaringsverslag vertelt iemand over zijn Yage-ervaring in een bodybuilder (!) forum. Het rapport is getiteld "Ayahuasca: een plant die mijn leven heeft veranderd":

"Maar dit gevoel van vrede is het mooiste wat ik ooit heb gevoeld. En het was zo troostrijk. Onmiddellijk daarna ging mijn pad verder en ik vond en voelde mijn ziel. Hoe gek het ook klinkt, het was een gouden straal in het midden van mijn lichaam.

[…]

Ik zag toen een andere situatie voor me, een winkel binnengaan en gewoon leuk zijn voor het winkelmeisje. Deze situatie heeft mij met zoveel geluk vervuld. Dat is wat ik met mijn leven wil doen. Wees aardig voor mijn medemensen, wees niet gemeen of haatdragend voor wie dan ook. Geen geld in de wereld, niets kan in de buurt komen van dat gevoel.

[…]

Dat was de ervaring die mijn leven voor altijd veranderde. Ik heb altijd gezegd dat ayahuasca een geneesmiddel was, maar in het geheim heb ik het geclassificeerd als een geneesmiddel. Nu weet ik 100% dat het een geneesmiddel is. Het is geen geneesmiddel, het geneest mensen. Het is triest dat het bijna overal ter wereld als geneesmiddel wordt geclassificeerd. Het zou zoveel potentieel hebben om levens te redden (drugsverslaafden) en het leven van veel mensen te verbeteren. “

=> Let op de soms onbegrijpelijke, eenvoudige opmerkingen onder het rapport. Voor een materialist, iemand voor wie er geen geest en ziel is, voor wie de wereld alleen uit atomen bestaat, is Ayahuasca natuurlijk slechts een illusionaire drug. Daarom kijkt hij neerbuigend naar dergelijke ervaringen en trompetert ze de wereld in.

Ayahuasca-ervaring in Peru:

In dit boek beschrijft iemand een Ayahuasca-ervaring uit Peru met een sjamaan, waarbij hij zijn kanker (!) versloeg. Hij bereidde zich fysiek voor op de Yage-ceremonie door middel van ascese gedurende bijna 2 weken:

Ik was in april 2012 14 dagen in Pucallpa, Peru, en deed een zogenaamd sjamaandieet met een zeer ervaren sjamaan. Het dieet was dat ik 12 dagen lang geen zout, suiker, koffie, seks en alcohol moest gebruiken.

[…]

Wat moeder Ayahuasca mij leerde waren vooral lessen van liefde en vergeving. Ik heb alle wrok gezien die in mijn lichaam en in mijn psyche, de wrok die ik tegen verschillende mensen heb. Ik voelde me nog steeds onbewust over mensen. Ik wist niet eens dat er nog steeds zoveel wrok en oude last was. Tegelijkertijd liet Moeder Ayahuasca me de prachtige energie van vergeving zien: het was een onbeschrijfelijk mooie, sensuele, lichtgevende, warme energie! Ik kon kiezen tussen mijn wrok en vergeving. Natuurlijk werd ik zo verliefd op de energie van vergeving dat ik het niet anders kon dan het omarmen en alles en iedereen uit de grond van mijn hart vergeven. Ik voelde (en voel) me zo licht, puur, gelukkig na afloop!

Maar het grote hoogtepunt kwam bij de laatste Ayahuasca ceremonie waar ik zeker genezen was van kanker. Ik bevond me in een dimensie waarin ik kon begrijpen en zien hoe en waarom ziekten ontstaan en hoe ze genezen worden. In deze dimensie kan alles, absoluut alles, genezen worden. Ziekten zijn slechts vormen van energie die in het lichaam worden afgezet. Ik kon deze energieën zien, de "ongewenste" energieën in mijn lichaam samenpersen, ze vervolgens laten uitgroeien tot materie en ze uitscheiden door braken. Ik was in staat om mezelf daar te genezen. Het was absoluut ongelooflijk!

De eerste keer Ayahuasca – een reisverslag:

Het volgende is een heel lang en gedetailleerd ervaringsverslag over de eerste keer dat Ayahuasca als reisverslag:

"In Ayahuasca is er niets nep, niets mis, alles voelt goed en echt aan. Het is de geest die ons op een vervormde manier naar de werkelijkheid doet kijken. Yage laat ons achter de sluier van de rede kijken. Het hart heeft altijd gelijk. Als we leren om naar ons hart te luisteren en ons verstand te gebruiken als een instrument in plaats van ons erdoor te laten leiden, kunnen we onze individuele en algemene weg van geluk en liefde vinden.

[…]

Ik vind het een getuigenis van onervarenheid en onwetendheid wanneer Ayahuasca een "drug" wordt genoemd. Omdat het onbeschrijflijk veel meer is dan een chemische reactie in de hersenen. Ayahuasca is echt een remedie die werkt op een niveau dat we ons niet kunnen voorstellen. Ik geloof zelfs dat ayahuasca het potentieel heeft om de mensheid te genezen en op een beter pad te brengen. “

Bestel Ayahuasca veilig online

Waar u Ayahuasca kunt bestellen, hebben we nu duidelijk gemaakt: in de genoemde online smartshop, de Europese marktleider. Bovendien hebben we vastgesteld dat het dankzij verschillende gelukkige omstandigheden mogelijk is om het bijna zonder risico’s te bestellen. Nadat we dit hieronder nader hebben onderzocht, tonen we een bijna 100% veilige manier voor paranoïde geesten om ayahuasca te bestellen met maximale veiligheid.

Ten eerste is er het feit dat wij in de EU belastingvrij zijn en dat er dus geen handelsbeperkingen zijn. Daarom kunt u alle soorten drugs over de nationale grenzen heen bestellen. De winkel verkoopt de Yage zelfs aan bijna alle landen ter wereld – op een paar uitzonderingen na kan de eindconsument zijn ayahuasca van bijna overal ter wereld kopen! Door deze vrije handel en open grenzen zijn er geen of slechts belachelijke willekeurige controles. Dit brengt ons bij het volgende punt, en daarom is het bestellen van ayahuasca online in principe erg veilig.

De tweede reden ligt in zijn zeldzaamheid en wordt hieronder uitgelegd. Deze politiecontroles worden sporadisch uitgevoerd door de douane met behulp van drugssnuffelhonden. Dergelijke honden worden echter alleen getraind op klassieke drugs zoals cannabis (onkruid, marihuana, gras, cannabisolie etc.), hasjiesj, cocaïne, amfetamine (de pepdrug Speed), kristalmeth, opium en ga zo maar door. Dit betekent dat ze geen drugs kunnen ruiken zoals Ayahuasca thee, Magic Mushrooms, Kanna, Kava Kava, Ibogain, Lachgas, Salvia divinorum, Baby Woodrose, LSA Seeds, Cannabis Seeds, Legal Highs (rookmengsel zoals het kruidenmengsel), Research Chemicals (badzout), 1P-LSD, ETH-LAD, Al-LAD, Mescaline en alle andere narcotica die in de Smartshop te koop zijn.

Daarom kunt u de hondengeleider niet op de hoogte brengen van een dergelijke bestelling. En dat is precies de reden waarom je Ayahuasca en alle andere stoffen uit de winkel kunt kopen zonder speciale maatregelen. Dit soort natuurlijke drugs zijn gewoonweg te oninteressant en zeldzaam voor de politie en de douane. De grote menigte krijgt hoog op de standaard medicijnen. Maar de slimme psychonaut blijft bij moeder natuur. Daarom is de verkoop ervan zo eenvoudig.

Wie toch altijd bang is, wordt nu geadviseerd om 3 veiligheidsmaatregelen te nemen waarmee men Ayahuasca in bijna honderd procent veiligheid kan bestellen:

 1. De belangrijkste voorwaarde voor veilig bestellen en online kopen is een betrouwbare en open vriend. Aan deze benadert men het verzoek om het pakket te bestellen op zijn woonadres. Op die manier verschijnt uw adres nergens. In het beste geval zou hij niets te vrezen hebben, want hij leeft drugsvrij en is schoon. Een langdurige vriendschap voor deze methode is eigenlijk essentieel.
 2. Ten tweede moet het betalingsproces zo anoniem mogelijk zijn. Hiervoor zijn verschillende varianten mogelijk. Ofwel stuurt u het nodige geld discreet per post naar de Ayahuasca Shop nadat u contact met hen heeft opgenomen. Of u kunt de beste collega opnieuw om hulp vragen. Moge hij ook de overdracht doen in naam van de vriendschap. Idealiter doen twee verschillende mensen dit – één bestelt de yage, één betaalt ervoor. Beide vereisen in ieder geval veel vertrouwen. U kunt ook anoniem betalen met Bitcoin!
 3. En de derde is het bestellen van een misschien banaal klinkende hint naar de veilige Ayahuasca. Maar hij wordt nog steeds te weinig gehoord. Het is gewoon: "Sluit het op! Niemand hoeft er om te geven dat u Yage heeft gekocht of dat u weet waar u het kunt kopen. Iedereen die meer weet is een potentiële verrader. Wie weet hoe je over een paar jaar met de "vrienden" van vandaag wordt geconfronteerd. Het is niet ongewoon dat zelfs de dichtstbijzijnde loyaliteit om in te storten op zijn laatst wanneer iemand door de politie is ondervraagd en ze willen weten of ze niet graag een lagere straf voor verraad willen ontvangen. Ook al heeft dit niet veel meer te maken met veiligere acquisitie, het is op dit punt op te merken: Politieagenten liggen altijd in zo’n verhoor! Je kunt de straf niet eens verminderen. Dat kan alleen de officier van justitie. En zolang hij dit niet schriftelijk verzekert, word je gewoon geneukt. Bovendien verraadt u niemand – geen dealer en zeker geen vrienden. Zoveel aan de zijkant. Geen enkele autoriteit is echter geïnteresseerd in het Amazone-Indiase brouwsel, tenzij het er expliciet mee geconfronteerd wordt. Zij richten zich op de klassieke scènedrugs cannabis, cocaïne, heroïne, amfetamine, crackcocaïne en co.

Hoewel het heel gemakkelijk is om Ayahuasca online te bestellen, vragen wij u vriendelijk om de wetten van uw land te respecteren! Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden en acties. We moedigen niemand aan om drugs te kopen of te gebruiken in het algemeen. Integendeel, wij waarschuwen resoluut tegen het plegen van illegale handelingen! Elk druggebruik moet worden afgewezen en een duidelijk hoofd de voorkeur genieten. Kom meer te weten over de wetten in uw eigen land en koop geen Yage zonder toestemming van de autoriteiten.

Samenvatting: Ayahuasca kopen en verkopen in de winkel, effecten, consumptie

Eindelijk aan het einde! Na het lezen van dit artikel over "Ayahuasca kopen" en "Ayahuasca verkopen" heb je nu bijna alles geleerd wat je moet weten over de Yage plant. We weten nu waar we Yage online kunnen bestellen en welke winkel het verkoopt tegen welke prijzen. Namelijk wanneer de wetten van uw land van verblijf het toelaten, het best mogelijk bij de Smartshop uit Nederland – want klanten uit heel Europa oefenen al meer dan vijftien jaar met volle tevredenheid. Maar breekt u alstublieft nooit de wet, ook al verkoopt deze drogisterij aan bijna elk land.

Daarna hebben we het Ayahuasca effect in alle aangeboden details bekeken. We merkten al snel dat het effect moeilijk in woorden te beschrijven is, maar het kan grofweg worden geschetst. Namelijk: deze sjamanistische drank reinigt de ziel en het lichaam, heeft een sterk hallucinogene werking en helpt waardevolle zelfkennis op te doen.

We hebben geleerd dat men het beste een dieet kan nemen vóór de consumptie van Yage, idealiter meerdere dagen met gelijktijdige ascese zoals het afzien van stimulerende middelen (geen alcohol, nicotine, cafeïne, enz. in deze periode) – maar dat men in ieder geval een lege maag heeft om de effecten ervan te ontvouwen.

Daarnaast hebben we ons beziggehouden met de Ayahuasca theebereiding en de bijbehorende recepten. We hebben erop gewezen dat je altijd minstens 2 componenten voor de yage moet bestellen, die je uiteindelijk urenlang in de pot kookt. Het ene component brengt de psychoactieve stoffen met zich mee, terwijl het andere, via MAO-remmers, hun effect in het menselijk lichaam in de eerste plaats mogelijk maakt. Daarbij moet ervoor worden gezorgd dat er feedback komt van andere geneesmiddelen of stoffen (geneesmiddelen, voedsel, enz.) die te wijten zijn aan Mao remmers.

Daarna leerden we meer over het verloop van een Ayahuasca-ritueel en hoe duur zo’n ritueel is in het gebied van herkomst van de Amazone met een lokale sjamaan door middel van een reis naar Peru. Tot slot hebben we enkele van de meest leesbare getuigenissen op het einde opgesomd. Het maakt niet uit of je zelf Ayahuasca wilt kopen of dat je het wilt laten doen door een sjamaan als een lang ritueel: de Yage Tea is geen feestdrug, maar een spiritueel hulpmiddel voor zelfgenezing!

Deze zelfstudie is essentieel om het yage-thee effect in al zijn kracht te ervaren. Op dit punt willen we er nogmaals op wijzen dat we het gebruik of zelfs de aankoop van drugs op geen enkel moment propageren, en zeker niet de schending van wetten. Controleer voor het kopen of het legaal is in uw land en krijg indien mogelijk een aparte vergunning. Wat we promoten is een drugsvrij leven. Elke volwassene die dit voorbeeld niet wil volgen, moet zich ten minste grondig informeren over de gevaren en het veilige gebruik van het te gebruiken geneesmiddel. Bovendien is het voor nieuwkomers niet raadzaam om Yage onmiddellijk te benaderen. De Magic Mushrooms Order of koop paddo’s om een eerste inzicht te krijgen in de wereld van de psychoactieve planten.

Uiteindelijk bepaalt ieder individu zelf op basis van zijn vrije wil of en wat hij koopt en consumeert en in welke mate. Persoonlijke verantwoordelijkheid is de sleutel tot een zelfbepaald leven. Iedereen die yage thee wil consumeren moet voorzichtig te werk gaan. In ieder geval is de meerderjarigheid een verplichte voorwaarde voor verantwoord drugsgebruik. De verkoop van ayahuasca betekent niet dat het legaal is in uw land op hetzelfde moment! Informeer uzelf onafhankelijk over de huidige juridische situatie in uw land voordat u tot aankoop overgaat.

Verdere links naar het onderwerp:

Meer interessante artikelen van deze blog:

Oval@3x 2 Ja, het werkt nog steeds: u kunt ayahuasca kopen en hier online bestellen. Dankzij het internet is de verkoop van Ayahuasca buiten Nederland zeer eenvoudig.

Verpassen Sie keine Artikel!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.